Höll inte vad jag lovade

Nä jag måste ju medge att jag inte höll vad jag lovade i förra inlägget då jag lovade förbättring. I och för sig så kan jag säga att jag nog varit duktig på att hålla igång men absolut inte på att skriva. I alla fall inte på denna bloggen.

Men jag kan berätta att jag har under sommaren genomgått ett träningsprogram i löpning med målet att klara av milen under timmen. Och även om jag så sent som onsdagen innan loppet var helsäker på att jag inte skulle klara det då jag inte ens klarade hålla tempot i 5 km. Sprang då 5 km på 33 min.
Men på lördagen så skulle jag ändå prova och tänkte att går det inte så går det inte men jag ska i alla fall springa en mil.
Men allt efter jag sprang så såg jag att jag hela tiden höll mig under 6 min per km. Och väl i mål så hade jag sluttiden på 58,33. Oj vad nöjd jag var 🙂

I övrigt så har det ändå blivit lite dåligt med löpning de sista veckorna då det hänt en hel del hemma på gården. Vi har nu nämligen två nya hästar varav en 3 årig vallack av rasen nordsvensk brukshäst som jag fått ansvaret om så även om det inte blivit så mycket löpning så stillasittande har jag inte varit direkt.
Just av denna anledning så har det inte heller blivit något skrivet här då både jag och Nina har en gemensam blogg om våra hästar. Så den som är intresserad så finns den bloggen här https://nordsvenskenharje.blogspot.com/

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Förbättring

Nu var det i och för sig över en månad sedan jag skrev något men kände att nu var jag tvungen. Det har helt klart blivit en förbättring på träningsfronten.
Framför allt då vad gäller löpningen. För att det skulle ta lite fart så hoppade jag med i ett gäng hemma i byn men kände att det gick lite för fort för mig där.
Att springa en timme i ett tempo på neråt 5 min/km knäckte mig. Nu har i och för sig ledaren i gänget sagt till om att dra ner tempot och ville gärna att jag kom tillbaka men jag har inte tagit mig dit igen ännu.
Men i stället så tränar jag ensam igen. Tog hjälp igen av min klocka och Garmin coach. Nu kör jag ett träningsprogram för att klara 1 mil under timmen. Detta program räknas vara klart i september.
Kör 4 gånger i veckan med ett lite längre löppass på söndagar. Än så länger har det bara varit lugna pass förutom ett stegringspass där man skulle lära sig springa lite fortare. Helt enkelt lite intervaller.

Men som sagt hittills känns allting riktigt bra. Var lite mör i kroppen under gårdagens löppass dock. Men kan nog bero på att vi körde hö hela dagen fram till ca 20:30 och efter det var jag ute på mitt längre pass, som igår bestod i 5 min uppvärmning följt av 50 min löpning och sedan 5 min nedvarvning. Nedvarvningen tog jag i sjön med en liten simtur.

Har även cyklat en hel del till jobbet senaste tiden. Mestadels el-cykel för att inte komma genomsvettig till jobbet men har även tagit MTB’n någon dag och en dag fick även racern göra premiär.
Mitt mål är nu att i slutet på denna vecka då jag börjar med lite kompledigt innan semesterstarten nästa vecka, så ska jag ge mig iväg på en lite längre cykeltur på några timmar. Mestadels för att bara få varva ner lite.

Sömnen är fortfarande lite sisådär på grund av lite olika orsaker men förhoppningsvis ska även det reda ut sig så man kommer helt i balans igen.
Tänker även på semestern ta mig ut och fiska lite och bara lata mig. Även det behövs 🙂

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Ingen förbättring

Kan bara beklaga att det inte blivit någon direkt förbättring på träningsfronten.
Förutom en liten detalj och det är att vi på jobbet har gått med i en liten riksomfattande tävling. Nämligen RM i tipspromenad, i 8 veckor ska vi vara med och tävla mot andra kommuner i Sverige. Tävlingen går helt enkelt ut på att man har en app som var 300 m skickar ut en ny fråga. Så man kan befinna sig vart som helst när man går sin sträcka.
Om man går eller springer har ingen betydelse, poängen räknas på hur många rätt man har och hur snabbt man svarar.
Sedan finns även en liten extra tävling inbyggd hur långt varje lag går. Så det är en fördel om man går flera gången fast man får bara tillgodoräkna sig poängen på första gången man svarar på frågorna.

Sedan har jag varit ut och gjort premiär för säsongen på rullskidor, mest för att mjuka upp ryggen som började bli stel.
Jag har även gjort en löptur.
Men detta är på tok för lite. Promenaderna är sköna men som jag sagt tidigare så ger enbart promenader mig inte jättemycket.
Jag behöver verkligen få upp pulsen en del för att det ska ge mig någon extra energi.
Jag känner verkligen av detta då även sömnen återigen har börjat spöka. Har sovit väldigt lätt en lite längre tid nu och vaknat för minsta störning. Har dock somnat om ganska så fort igen men de senaste nätterna har även detta börjat strula. Har väldigt svårt att somna om när jag vaknat och då känns det direkt att energin försvinner.

Tyvärr är det så att tidigare så kunde jag bara säga att nu ska jag ut. Just nu känns det som att det känns så tungt att ta sig ut och träna. Jag har ingen förklaring till varför. Det känns bara som att jag har annat jag måste göra. Det är ju inte så att jag bara sitter ner och slöar men orken och motivationen finns inte riktigt där för att ta sig ut. Eller om det är tiden, jag vet inte riktigt.
Och tyvärr är det ju så att ju mer jag tänker på hur fel det är ju svårare är det på någotvis att komma igång igen 🙁

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Katastrof…

Katastrof är nog rätta ordet om man just nu ska sammanfatta min träningsstatistik. För är det något som saknas just nu så är det just träning.
Titta man på min träningskurva sista månaden så låg den på en konstant låg nivå fram tills vi åkte upp till fjällen.
Den veckan steg kurvan till långt över optimal träning, för att efter den veckan återigen gå tillbaka till samma låga nivå som innan.
Kurvan som jag refererar till är den som min Garmin visar. Denna kurvar visar ju alltså enbart loggade träningspass, men och andra sidan så loggar jag alla mina pass.
Det som däremot inte loggas är ju den så kallade vardagsmotionen.
Skulle man enbart gå efter den kurvan så ser det ut som om jag var världens slöfock som inte gjorde minsta lilla för kroppens kondition.

Som tur är så är det nu inte så att jag har blivit helt förslappad och ligger på soffan. Tittar man istället på stegräknaren så tror jag inte jag har varit under 10000 steg den sista månaden, trotts avsaknad av träning. Så rört på mig har jag.
Bara att göra i ordning i stallet med mockning och utfodring blir ett par tusen steg varje dag och inte har jag ett stillasittande jobb heller.

En av anledningarna till att det har blivit dåligt med tid över för träning är att det tar mera tid i stallet nu och framför allt nu eftersom vi hämtat hem en unghäst. Otroligt kul att hålla på med och få forma från börja. Det gäller ju att lägga ner tid på honom nu det är mycket som händer i hans liv och det man lägger ner nu får man tillbaka senare.
Tanken var ju även att vi skulle skaffa en hundvalp i dessa tider men det blev lite strul med uppfödaren som först hade sett fel på kön och sedan kom hon på att hon skulle ha den kvar som vi skulle ha. Vi tittade då lite på andra kennlar för att hitta en ny men jag hade känt ett tag att det började bli lite för mycket. När jag talade om detta för min sambo så blev det väl inte jättebra men efter att ha förklarat hur jag kände så förstod hon. Även om besvikelsen var hög. Men jag tror det hade blivit betydligt värre om jag gått med på köp av valp och sedan stupat.

Det är som jag sa oerhört kul med nya hästen Härje och jag trivs att vara i stallet. Jag är inte heller stillasittande så fysiskt kondition får jag. Dessvärre känner jag att det blir på tok för lite aktiv träning för psyket. Jag behöver verkligen komma ut i naturen och få en pulshöjare. Jag har vart ute på någon promenad men det jag märkt är att det inte räcker för mig. Om jag bara promenerar så går jag ändå och tänker på en massa saker som ska göras och liknande.
När jag t.ex. åker skidor, springer eller cyklar i lite tempo kommer jag in i helt andra tankar. Då släpper jag allt vad har med jobb och liknande och alla tankar ligger bland träningsprestation och liknande.
Det finns de som säger att det räcker med att komma ut i naturen så mår man mycket bättre. Tyvärr gäller inte detta mig då jag inte riktigt kan koppla av och njuta. Jag njuter däremot när jag utför något pulshöjande. Då riktigt kan jag känna hur endorfinerna gör nytta.
Sen kan jag förtydliga att när jag skriver att tankarna ligger på jobb och liknande så är det inte så att det enbart är mitt arbete, jag ser ju även jobbet i stallet som ett sort jobb. Det spelar ingen roll att jag tycker det är jättekul, det är ändå inte den pulshöjande aktivitet som jag just nu känner att jag saknar och behöver. Det stora problemet är dock hur jag ska kunna klämma in någon timme till för att få tid med just detta. Man behöver ju även återhämtning.
Tyvärr har detta visat sig lite på sömnen. Jag har märkt att jag sover väldigt lätt och vaknar flera gånger varje natt. Det är inte så illa så att jag ligger vaken längre stunder och funderar över en massa utan somna om ganska så snabbt igen. Men ändå så blir det ju inte bra med en massa uppvaknanden varje natt.

Förhoppningsvis blir det lite bättre nu när dagarna blir längre, kanske kommer även motivationen att öka en smula så man i stället för att gå och fundera om man ska ge sig ut eller ej så kanske man bara ger sig av. Vet ju att jag mår bra efter t.ex. en joggingtur.
Hur som helst så kan jag inte låta bli att dela en bild på denna härliga nya familjemedlem. Trotts att han tar tid från mig så är han ju bedårande att både se på och hålla på med. 🙂

https://nordsvenskenharje.blogspot.com/

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Off topic

Denna bloggen handlar ju egentligen om min träning men detta inlägget tänkte jag skulle handla om något helt annat. Med andra ord inga som helst konditionskrävande prestationer. Det är ju så att det händer även annat i mitt liv och just denna gångna veckan har varit lite annorlunda.
För att börja någonstans så får jag väl börja med måndagen och min sambos födelsedag. Tänkte bjuda till ordentligt och bjuda henna på en finare middag. Med andra ord köpa hem något lite extra gott. Alltså inte pizza.
Kan ju säga att det gick så där. Allt i lilla Rättvik var stängt. Så vad hände. Jo, det blev pizza 🙁 Men jag lyckades i alla fall få till det lite, hittade en pizzeria som gjorde lite specialpizzor så vi körde på dem.

Veckan har annars varit lite mörk då vi varit tvungna att ta bort en av våra hästar. Har en tid haft lite problem att sko vår ardenner Nemo och till att börja med trodde vi det var trotts. Men efter många försök så beslutade vi oss för att kolla upp det och Nina åkte då med honom till kliniken för röntgen. Det visade sig då att han fått kraftiga benpålagringar i hovarna. Något som gör att han ständigt hade ont.
Så på torsdagen fick han somna in.
Men den ene går den andre kommer. Torsdag morgon fick vi sms om att det under natten födds 5 st valpar i en kull där vi stod i kö. Dessvärre stod vi som nummer sex så först blev vi lite nedstämda. Eller ska vi säga att Nina blev det. När hon meddelade mig detta så kände jag på något vis direkt att det kommer ordna sig. Någon av valpköparna kommer att ändra sig så vi kommer ändå att få köpa en.
Och mycket riktigt. Inte långt efter så hör hon återigen av sig och berättar att de som stod före oss i kön inte ville ha någon hane. Och då det fötts två tikar och tre hanar så fick vi till och med vara med och välja vilken hane vi ville ha.
Så om ca åtta veckor har vi en lite Australien Shepherd hemma hos oss.

Men om bara ca 2 veckor så far vi ner till Örebro för att hämta hem en ny häst. En unghäst av rasen Nordsvensk brukshäst.
Detta känns oerhört intressant att få ta hand om en häst från början och forma den precis som man själv vill.
Det kommer säkerligen att bli jobbig men även mycket kul. Härje

På någotvis känns allting mycket bra med denna hästen. För min del känns det som en väldigt bra nystart. Hästarna har legat lite svalt i intresset ett tag men detta har känts så oerhört inspirerande och bra. Till och med namnet Härje intalade mig direkt.
Älskar ju Härjedalen och dess Myskoxar och det finns även en Härje i hägnet uppe i Tännäs. Så att vi hittade just denna hästen känns som ett litet omen 🙂

Och ja, jag har även hunnit med ett litet pass på cykeln inomhus under veckan så lite har jag konditionstränat 🙂

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Årets sista längdåkning?

Var det sista gången man åkte längdskidor igår på hemmaplan månne? Snön kom och en massa fina skidspår gjordes och lika snabbt som de dök upp försvann de igen. Tråkigt men det är kanske så här vi får räkna med i framtiden att det kommer att bli.
Vi kanske inte ens kan räkna med att ha skidspår på natursnö om det fortsätter som det gör. Forskningen tyder ju trotts allt på att det är så illa med klimatet men vi får väl ändå hoppas att det går att vända.

Hur som helst så hade vi igår kväll teknikträning med Toni K på IK Jarls arena på mycket fina spår. Trotts värmen så har Tommy fått till riktigt fina spår. Men det börjar märkas även där att det börjar bli mjukt.
Jag fick hur som helst chansen att testa mina nya skinsskidor på glatt underlag och de fungerade riktigt bra. Hade även vallat ett par skidor med klister. Blandade universal och rött, även dessa fungerade kanon.
Så jag skulle han kunnat välja vilket par som helst men det blev skinnsskidorna då jag på dem har movebindningen så jag kunde välja att justera lite allt efter vilken teknik vi tränade på.

Det blev helt klart en givande träning och både tekniskt och konditionskrävande. Trotts att man på sådana här tillfällen står stilla och lyssnar en hel del så blev åksträckan över 12 km. Så man blev trött i både kropp och huvud. Det känns till och med lite i kroppen idag vilket är riktigt skönt 🙂

Men trotts att jag älskar skidåkning så börjar tankarna mer och mer hamna på om jag ska ut och springa eller om jag kan ta cykeln till jobbet. Är ju som jag sagt tidigare den som väljer aktivitet efter årstiderna och därför står cykeln inomhus tills vädret tillåter. Alltså tills det är varmt ute och helt bart på vägarna.
Skogsvägen som jag brukar cykla till jobbet är helt klart inte åkbar ännu men jag har flera dagar när jag åkt hem tänkt på och kollat vägen för att ta cykeln till jobbet. Det blir ju att cykla via stora vägen då och den är inte jättekul att cykla då den är smal och bilarna kör rätt fort men det känns ändå som att det är rätt onödigt med att ta bilen.
Så vi får se, känns inte som att det ligger långt fram för premiär på cykel just nu.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Skinsskidor

Skidparken utökad med ytterligare ett par skidor, denna gången ett par skinsskidor. Som jag skrev i förra inlägget så tror jag ju inte så mycket på själv och när jag hämtade ut dessa skidor så blev jag återigen fundersam på hur allt ligger till.
För även om jag inte tror på mig själv så gör tydligen andra det. På paketet till skidorna stod det nämligen +100kg och jag väger bara 92kg.

Men som de sa i butiken så har instruktören som hjälpt mig plock ut dessa skidor full koll. Och visst hade han det. När jag var ut och testade så fungerade de kanon.
Inga som helst problem att få fäste på skidorna.
När jag sedan laddade ner appen som finns till skidorna där all data står så talar den om att flexen på skidorna ligger på 60 kg/skidan. Allts är skidan anpassad för en åkare på 120 kg. Så lite teknik bör jag väl besitta som trycker fast dessa skidor 🙂

Tyvärr är ju nu vädret som det är och fortsätter det så här så är nog skidsäsongen slut. I alla fall om man vill åka på natursnö. Konstsnön håller fortfarande ett tag så i morgon ska jag ha lite träning så då ska jag testa skinsskidorna på lite isföre och se hur det fungerar. Kommer dock även valla mitt andra par med klister så jag har en reservplan.
Hade ju vart riktigt fint att få fortsätta åka skidor på hemmaplan några veckor till då vi vecka 12 åker upp till stugan i fjällen.
Men det är väl inte för inte som man har börjat fundera mer och mer på att komma igång med löpningen igen. Har kört några turer på löpandet men det är ju inte samma sak.
Jag är ju dock eller ska jag säga fortfarande den som väljer aktivitet efter årstiderna/vädret. Vinter och snö är lika med skidåkning. Barmark och varmt är löpning/cykel/rullskidor.

Många säger att det är jätteskönt att springa på vintern men nä, det känner inte jag och har inte heller något behov av det då jag älskar att åka skidor och därför vill jag åka skidor på vinter.
Har inte heller några dubbade skor och inte heller dubbdäck på cykeln så därför får de stå inne under denna tiden. Har många gånger funderat på dubbdäck till cykeln men inte heller det har blivit något.
Huvudsaken är dock att man kommer ut och tränar och rör på sig säger jag.

Kan som slutkläm lägga till att min skidpark just nu är helt och hållet röd och vit. Med andra ord enbart Madshusskidor. Mina fischerskidor fick jag nämligen sålda direkt.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Prestationstankar

har på senare tid jobbat mer och mer med mina prestationstankar. Gång på gång kommer dessa negativa tankar om varför jag börjat med konditionsidrott så sent i livet. Hade jag börjat tidigare så skulle jag ju kunnat prestera så mycket bättre.
Känner det nu gång på gång när jag t.ex. tränar teknik att orken tryter. Jag orkar helt enkelt inte hålla tekniken på grund av trötthet i musklerna och detta kan knäcka mig totalt.

Jag försöker dock intala mig mer och mer att jag ändå ska vara nöjd med att jag ändå har hittat något som jag verkligen mår bra av.
Detta var även något som en kollega sa till mig idag på lunchen. Att jag måste vara nöjd med att jag är så duktig som jag är. Som hon sa så är det ju otroligt att jag blivit så bra som jag är med tanke på att det ju ändå är bara ca 6 år som jag åkt skidor. Hon hade trott att jag åkt skidor i hela mitt liv.

Och naturligtvis är det så jag borde tänka och jag är ju egentligen nöjd med vad jag idag har lärt mig på så pass kort tid. Men trotts detta så faller jag ofta tillbaka på det att jag misströstar att jag kom igång så sent.
Eller ibland till och med tänker jag som så att varför är jag så gammal. Och det kan jag ju absolut inte göra något åt så varför ens tänka på det? Men det är som sagt mycket lättare sagt än gjort.

Att jag sedan är den personen som själv tycker att jag är dålig gör ju inte heller saken bättre. Att andra säger emot detta hjälper inte heller särskilt mycket.
Som ett exempel så fick vi genom jobbet ett jättebra erbjudande på ett skidpaket med skinsskidor.
Instruktören som erbjudit oss detta paket påpekade däremot till mig att detta inte var ett paket för mig då jag var för bra för dessa skidor. Så i stället fick jag ett ännu bättre erbjudande på ett på par tävlingsskidor med skins. Och ett pris som jag absolut inte kunde tacka nej till.
Om just dessa skidor kan sägas att en nybörjar inte skulle bli nöjd med dem, just av den anledningen att de inte har den rätta tekniken att åka på dem och då får de inget fäste.

Men dessa negativa tankar smyger sig ändå på att varför var jag så sen, varför så gammal?
Det gäller samma sak vad gäller cykel så det är inte bara skidåkningen tyvärr.
Men som tur är så känns det ändå som att det börjar bli lite bättre. Framför allt de senaste gångerna som jag varit ute och kört skate. Har haft en privatlektion med samma instruktör som jag fått skiderbjudandet ifrån och känner nu att tekniken sitter helt ok.
Och just med skatetekniken så känner jag att jag nu kan åka omkring i lugnare tempo och ändå njuta av tillvaron utan prestation.

Jag fick dock ett erbjudande så sent som idag om att åka nattvasan45 men där tackade jag nej just på grund av att jag känner att jag inte klarar av att köra skate så långt ännu. Jag fick dock till svar när jag lämnade mitt svar att jag för det första inte behövde köra skate. Och för det andra så skulle jag lätt klara av att åka tillsammans med han som sökte partner.

Men ska jag vara ärlig så kanske största orsaken till mitt nej här var att jag inte riktigt känner han som sökte partner. Och för min del kände jag bara att
– tänk om jag är sämre än honom och han måste vänta på mig?
För min del skulle det vara en smärre katastrof. Skulle det däremot vara tvärsemot att jag fick vänta på honom då skulle det inte alls göra något för min del. Sån är jag.
Egentligen skulle jag oerhört gärna köra just nattvasan för det är ändå en liten dröm. Har ju på senare tid verkligen börjat inse vad underbart det är att köra i pannlampans sken. Och att få göra det bland massor av andra skulle vara oerhört kul.
Men nu har jag ändå tackat nej så denna gången blir det inget.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Skateträning

I onsdags utnyttjade jag min födelsedagspresent från min kära sambo. En privatkurs i skateträning.
Eftersom det är en hel del att tänka på för att få rätt teknik i skate så var det oerhört kul att få denna privatlektion.
Jag har gått en teknikkurs i skate förra året i grupp för samma tränare men att vara ensam med honom ger så mycket mer.

Det var även som han sa att nu när vi var ensamma så hoppade vi över de mest grundläggande övningarna då jag redan behärskade dem och i stället gick på lite mer finlir. Med andra ord så åkte vi betydligt mer och han tittade på tekniken och tillade hela tiden vad jag skulle tänka på och ändra.

jag som vanligen när jag kör skate åker ca 5 km sedan är jag helt slut fick verkligen bekänna färg då vi i onsdags körde nästan 15 km och då var det en hel del träning på tvåans växel i backar. Upp och ner blev det väldigt många gånger denna kvällen 🙂

Detta resulterade naturligtvis i att mina ben framför allt var som spagetti mot slutet. Jag kollade när jag kom hem då jag hade GPS på och såg då att under detta pass hade jag haft en medelpuls på 107. Vilket inte allas är särskilt högt, men ändå så var jag totalt stum i benen. Det var helt enkelt där som allt slog stopp.
Naturligtvis får man ju också räkna in alla intryck och nyheter som skulle sorteras så även knoppen fick ju sitt.

Pratade med tränaren dagen efter och sa som det var att jag var oerhört nöjd över alla instruktioner men var så oerhört besviken på att jag inte orkade riktigt. Typiskt jag med andra ord.
Men för att se det positiva i det hela så sade även han att jag hade inget att skämmas för. Dels med tanke på min återgång just nu till heltidsjobb efter ca 7 månaders heltidssjukskrivning på grund av utmattningssyndrom så kanske även om jag tycker det så orkar inte kroppen riktigt ta emot och svara på allt.

Vänder man på allt så kan man ju se det som så att inte många i min bekantskapskrets skulle ha orkat med hälften av passet ens och även om jag kände av det i kroppen dagen efter också så hade vi en träff med jobbet och åkte en månskenstur på torsdag kväll i Boda. Då körde jag 8 km på om jag själv får säga det riktigt tröga skidor då det var -12 grader och jag orkade inte valla om och jag hade glidvalla under skidorna för +4/-4, det märktes att det var fel. Trotts detta så körde jag ändå runt slingan på 40 min och då hann jag även stanna och prata med några kollegor som jag passerade.

Tyvärr sätter just nu vädret lite käppar i hjulen. Är anmäld till en tävling med Racefox där man mellan 31/1-15/2 ska köra 10 km stakning. Att få en bra tid med temperatur ner mot -20 känns inte så lätt. Det går ju trotts allt trögt i spåren då, oavsett valla under skidorna. Och som det ser ut så är det inte heller något direkt mildväder i antågande. Men jag lever på hoppet och vi får se om det ändå kan bli lite varmare i slutet på tävlingsperioden.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

King of the Crown

Ja tänka sig. Ibland spritter det ändå till i gubbens ben 🙂 Igår tog jag en kvällstur i Boda i pannlampans sken. Jag kände mig rätt pigg så jag tryckte på lite då jag ville känna på lite fart. Till att börja med gick det riktigt bra och stakningen satt skönt. När uppförsbackarna började ordentligt så kändes det dock att benen som vanligt började ge vika men jag försökte ändå trycka i och hålla skapligt fart.
800Det fick dock bli lite pannben för jag kände ganska så snart att benen som vanligt inte ville vara med i uppförsbackarna men med lite jävlar å anamma så gick det skapligt.

Måste också säga att jag inte tidigare har varit riktigt bekväm med att vara ute i mörkret med pannlampa men börjar nu riktigt njuta av det. Det är så skönt att susa fram med enbart det ljus som lampan ger. Även om den nu kan ge rejält med ljus på full effekt men har succesivt minskat ljuset så den brukar nu vara ställd på nästan lägsta.
Det räcker med att man ser några meter framför sig och låta resten ligga dolt. Det är en riktigt skön känsla.

Hur som helst så efter avslutad runda så såg jag att jag hade kört strax över milen på ca 47 minuter. Helt ok tyckte jag, även om jag ibland tyckte att jag blev lite för trött så att jag inte orkade hålla fart.
Men väl hemma så plingade det till i telefonen och meddelandet från Strava dök upp om att jag tagit CR (Course record) på slingan. 9.98 km på 44,3 min.
Så även om jag inte tycker att 44 min på milen är något direkt att skryta om så är det alltid lite kul att vara King of the crown 🙂

Har också konstaterat att jag måste försöka få till vallningen lite bättre. Tror att jag lägger lite för mycket fäste. Tror att det efter ett tag slits av och hamnar bak på glidytan. I alla fall är det vad jag tror. För de två senaste gångerna jag nu varit ute och åkt så har jag haft väldigt bra glid till att börja med.
Men efter ett tag har jag känt att det liksom tar emot och inte alls glider på lika bra. Lite kan ju ha att göra med att jag blir tröttare. Vilket jag var helt övertygad om första gången men nu börjat fundera i andra banor.
Blir att testa sig fram lite. Tänkte börja experimentera lite med mindre fästvalla. Vet ju att jag trotts allt har skaplig teknik så trycker jag bara ner spannet ordentligt så fäster det. Men tror att jag lagt på lite extra fäste och då fått fäste även om jag varit lite slö och inte tryckt till. Vilket då i sin tur har gjort att det slitits av lite och hamnat bak på glidytan.
Detta är i alla fall en teori jag har, vi får väl se vad det blir av det.

Till sist får jag nu bara hoppas på att Nina inte har Covid. Hon har nämligen insjuknat i en förkylning och har idag varit ner och testat sig. Själv har jag fortfarande inga symtom och hoppas verkligen också att jag slipper. Vill inte bli sjuk nu för jag vet hur svårt jag har att komma tillbaka i form igen. Är väl åldern förstår jag men i alla fall 🙂

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar