Första singelronden

Nu börjar det kännas bättre och bättre. Vet att man inte ska jämföra innomhusgolf med golf ute på banan men en viss vink kan det alltid ge.
En fördel i studion är ju t.ex. att man aldrig slår bort en boll. Vilket man lätt kan göra på utomhusbana.
Men om man träffar alla fairways så tappar man inte bort bollen. Och senaste rundan missade jag enbart en fairway och hamnade i skogen. Just detta hål slutade också i en trippel trotts att jag hittade bollen 🙂 så med andra ord var det rätt realistiskt.
Övriga missar jag gjorde var två som hamnade ute i ruffen bredvid green. Övriga som inte nådde green var kort på fairway eller i bunkrar så dem tappar man inte.

Vi spelade Barsebäcks ocean banan som mäter ca 6200m. Alltså ca 900m längre än min hemmabana Rättvik.
Barsebäck har par 4 som är lika långa som några av våra par 5:or. Jag har tidigare aldrig nått in på någon par 5:a men nu har jag även fått längden så jag kan nå, Detta är en kombo av betydligt längre och rakare utslag med driver sam att jag nu slår mina järn ca 20m längre per klubba. Men det är inte enbart mina nya klubbor som går längre utan även mina två gamla MW-klubbor går längre och rakare nu.
Detta i kombination med att även mitt närspel börjar fungera igen.

Senaste rundan slog jag 85 slag på par 73 bana där jag utomhus skulle haft 20 slag med mitt HCP. Med andra ord så spelade jag 8 slag bättre än mitt HCP. Så netto 65 slag eller 44p. Omvandlat till banan slope så spelade jag den som en niohandikappare. Kändes mycket bra.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *