Test av Garmin approach r10

Trotts kyla och snö så var jag tvungen ut och prova simulatorn. Har tyvärr ingenstans inne som det är så högt i tak så det går att svinga fullt ut inne. I så fall hade det vart en självklarhet att fixa till ett rum inne 🙂
Hittade en stor säck som jag hängde upp i ett träd för att slå bollarna mot.
Hittade även en matta som fick duga som tee.

Eftersom jag var osäker på hur allt skulle fungera fick det bli järn 8 som fick bli testklubban.
Första försöket blev en rejäl duff rakt ner i den stenhårda mattan. Jag lovar, det kändes i händerna 🙂
Efter några försök när jag såg att allt fungerade med att bollarna satt i säcken och liknande så kunde jag slappna av mer och mer och svingen började fungera bättre.

På grund av kylan (-8) så blev det inte så mycket slag men det viktigaste var att jag fick testa och se lite resultat.
En mycket bra sak var att man kunde ställa in så den filmade varje slag, för när jag efteråt tittade på filmerna så såg jag klart vad jag ska jobba med.
Filmerna tillsammans med all information som man får om svingspår och allt kommer absolut kunna vara till nytta framöver i mitt mål mot singel HCP.
Kommer definitivt ha med mig denna på rangen när den öppnar i vår och kommer även införskaffa ett riktigt nät att slå mot då det ändå kändes lite osäkert med säcken jag hittade trotts att den ändå är ca 1,5 x 1,5 m. Vill gärna ha lite större yta att slå mot så inga olyckor inträffar 🙂

Men även om jag kan få mycket hjälp av denna pryl så kommer det vara tiden jag lägger på golfen denna säsong som kommer bli avgörande om jag lyckas ta mig tillbaka till singel igen. Jag kommer lägga väldigt mycket tid på banan i år. Tänker även ge mig ut på flera banor i år och inte enbart springa runt på Rättviks GK. Har av den anledningen redan införskaffat ”Golfhäftet”. Det som gör det extra kul att satsa på golfen nu är att få komma ut med båda mina söner.
Min äldsta son bor ju bara ett par mil från mig och han hade ett fantastiskt år 2022. Han fick en nytändning och startade på 9 i hcp men det tog ett tag innan vändningen kom då han vart borta från sporten ett tag så han höjde sig till 14 i hcp innan vändningen kom. Han slutade sedan säsongen med ett hcp på 4.
Han har nu stora tankar på att satsa på lite mer tävlingar så chansen är stor att jag återigen får följa med honom ut på banorna igen. Han var väldigt lovande som ung och vi åkte runt på en massa tävlingar. Han grämer sig en hel del just nu för att han inte satsade vidare som ung men nu är det som det är och det är bara att ta nya tag.

Min yngste son bor för tillfället långt upp i norr men även han kommer flytta hemåt då han fått jobb på hemmaplan, något han är väldigt nöjd med då han inte hittat någon golfpartner där upp i norr. Något som gjort att han bara spelat golf på sin semester då han kommit ner till oss.

Och eftersom jag nu är singel i livet så har jag bara mig själv att sköta om så kan jag lägga precis så mycket tid som jag själv vill på golfen utan att behöva känna att jag försummar någon. Och detta känns så oerhört bra.
Jag brukar gilla vintrarna och snön men just nu vill jag bara ut på golfbanan 🙂
Tyvärr är det ju långt kvar innan det kan bli sanning men vi har redan börjat prata om att det kommer bli någon resa ner till Skåne när banorna öppnar där. Något måste man ju drömma om 🙂

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *