Mycket har hänt sen sist

Sist jag skrev var i april i år och nu är det bara några dagar kvar på detta år. Men mycket har hänt på den tiden.
Min fysträning har inte vart helt på topp och det känns nu. Det blev en hel del golf under sommaren men långt i från så mycket som jag hade hoppats på.
Mycket av semestern gick bort i arbete med höskörd och liknande.
De gånger jag var ute och spelade kändes inte heller helt ok då mycket av tankarna kretsade runt tiden jag var borta hemifrån m.m

Till slut rasade allt och jag orkade helt enkelt inte längre. Det höll på att gå riktigt illa men som tur var så kom räddningen i min envisa sambo.
En vecka på psyket fick en på helt andra tankar kan jag säga.
Som det alltid är när något går snett så finns det flera saker som inte fungerar och små saker blir stora. För mig fungerade det ganska dåligt både hemma och på jobbet så det var väl bara en tidsfråga innan allt skulle rasa.

Vad är skillnaden nu då?
Jo, tyvärr slutade det i separation och det var väl tungt i stunden men helt oundvikligt och nu med några månader i ensamhet känns allt kanon.
På jobbet har jag även fått en ny chef så även där har allt förändrats till det positiva.
Jag börjar så smått återigen komma på fötter och då även kommit igång med lite träning. Löpningen har jag i alla fall för tillfället lagt ner då jag kände av benhinnorna igen så jag började simma i stället. Något som jag nu gjort i lite mer än en månad och satsar på ca 3 gånger i veckan och minst 1 km åt gången. Passar mig perfekt att åka dit efter jobbet då jag passerar simhallen på hemvägen.
Jag har även börjat med flera promenader och häromdagen gjorde jag även säsongspremiär på längdskidor. Något som var oerhört jobbigt kände jag, så där var man otränad.

Men oavsett vad som hänt så är den stora satsningen nu att komma tillbaka i golfandet. Jag har ju en gång i tiden varit singelhandikappare och nu siktar jag återigen på detta till sommaren.
För att vara singelhandiappare krävs träning och träning kräver tid. Och golf tar tid om man vill vara bra på det så att kombinera det med ett förhållande med någon som inte är intresserad av golf är oerhört svårt. Och att kombinera det med att vara hästägare har jag nu provat och det fungerar inte 🙂
Och det var mycket där förhållandet sprack. Mitt intresse för hästarna minskade och då tröttnade även min sambo.
Nu kan man väl tycka som så och det sa jag väl också att hennes intresse tog ju egentligen ännu mer tid än mitt golfande. Det hade väl också kunnat fungera om vi kunde delat på oss och hon haft hästarna och jag golfen men hon ville absolut att jag skulle ha kvar mitt hästintresse som jag när vi träffades men då det falnade så falnade även hennes känslor för mig. Och som det känns nu så är det helt rätt som vi gjorde och vi är bättre kompisar nu än när vi bodde ihop.

Så hur ser framtiden ut?
Mycket golf kommer det bli. Det kanske låter lite konstigt att prata golf nu när snön vräker ner utanför fönstret och det är minst 5 månader kvar innan säsongen startar.
Men som jag sa, ska man bli bra på golf måste man träna och då går det inte att vänta tills banorna öppnar. Grunden ska läggas innan.
Därför är det bara att komma igång och röra på sig så man är i form tills man ska ut på banan. Detta av flera anledningar. Man ska orka gå alla hålen utan att bli trött och man ska vara tränad så man inte skadar sig.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är epic.jpg

Nu förtiden går det dock även att spela golf på vinter då vi har en mycket fin simulator på klubben och jag har fått den äran att vara med i min sons gäng och spela med dem. Ärligt måste jag säga att det känns fint att vara välkommen tillsammans med dem.
Men jag har även införskaffat en egen simulator, dock av mindre modell men detta för att kunna grotta ner mig i lite statistik och se vad jag gör rätt och fel så att man verkligen kan rätta till dem.
Sen är det väl som de säger att golf är en materialsport. Så även jag ramlade dit. Det blev inte enbart en Garmin approach r10 (simulator) utan även en ny driver. En Callaway Epic Max. Det kostar att ligga på topp 🙂
Denna driver anländer under dagen så i morgon ska den testas på en runda i simulatorn. Ska bli så himla kul att testa 🙂

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *