Aktiv träningsvecka

Tanken var att detta skulle bli en grym träningsvecka i Fjällvattnet med massa skidåkning och första löppasset med Runacademy online. Allt går inte som man tänkt sig tyvärr.
Vi kom upp till Tännäs på lördag eftermiddag så då var det bara att ta det lite lugnt första kvällen.
Vaknade till strålande väder så det var bara att äta frukost och klä sig för en härlig skidtur i solen.
När jag plockar fram mina skidor så upptäcker jag att jag fått med mig fel stavar. Har 3 st av Ninas stavar och enbart en av mina stavar för klassisk åkning. Där sjönk motivationen ordentligt.

Tänkte dock att jag testar med skatestavarna, det är ju betydligt längre men räknade med att jag kunde staka runt hela slingan. Att köra klassiskt med dessa långa stavar är ingen höjdare.
Tänkte köra niokilometersslingan men upptäcker ganska snart att spåren är inte mycket att hurra för. Det varma vädret har gjort att profilen är näst in till borta och stavfästet är näst intill noll. Tog jag ett rejält staktag så gick staven igenom sjönk ett par decimeter.
I stället för att köra 9 km så vek jag av redan på första slingan och vände hemåt så det blev enbart 5 km.
Oerhört besviken på det mesta måste jag säga men ryckte ganska snabbt upp mig och tänkte att det får bli fiske i stället. Vi är ju ändå på en underbar plats så varför gräva ner sig för att det inte går att åka skidor?

Måndagen tog jag ändå skateskidorna och körde skoterspåret mot Falkboet. Detta fungerade helt ok. Skoterleden är i och för sig inte idealisk att köra på då den är lite spårig och ojämn men det gick ändå bra. Jag körde den i ca 5 km sedan provade jag att hoppa på tolvkilometersspåret.
Detta spåret var bättre än slingan jag körde igår så det gick klart bättre att staka sig fram. Så det blev 5 km skate och 7 km stakning. Riktigt skönt var det.

Fisket då? Ja, vi var på Ormabbortjänen på söndagen och jag fick en abborre, det var ju Öring jag ville ha. Hade även några till napp men ingen riktigt fart.
På måndagen bestämde vi oss för att ta oss till Dammtjärn som ligger lite längre in. Jag hade kollat hur möjligheten var att ta sig dit och tyckte det såg helt ok ut.
Det blev dock träningspass nr 2 den dagen. Det är i och för sig inte mer än ca 300 meter mellan tjärnarna men det jag sett som ”lite” snö var allt i från 30-60 cm snö att pulsa i. Men vi tog oss dit.
Anledningen till att jag vill dit var för att prova rödingarna. Men inte heller här ville det nappa något.

Tisdagens planering var att jag skulle springa mitt första löppass med Runacademy. Detta kände jag direkt jag vaknade på morgonen att det inte skulle bli som planerat. Förkyld, ont i halsen och örat. I stället för att var ute i härliga solen blev det till att ligga nerbäddad i soffan.
Nina var ute och tog både en skidtur och fisketur. Men inte heller hon hade någon lycka med fisket.
Hon beslutade dock att vi skulle åka hem då jag ändå inte kunde göra något, ett beslut som jag inte riktigt höll med om. Jag tyckte att det spelade väl ingen roll om jag låg på soffan där uppe eller om jag gjorde det hemma.
Men vi åkte ändå hem, även om vi inte var hemma förrän efter tolv på natten.

Med facit på hand så är jag rätt nöjd ändå att Nina tog detta beslut. Jag hade ju räknat med att vara frisk igen onsdag, torsdag men så blev det absolut inte. Jag blev i stället totalt däckad och legat helt utslagen både onsdag och torsdag. Nu fredag morgon känns det något bättre men vi får se. Tyckte jag kände mig skaplig även igår morse men det blev värsta dagen så jag har inte ropa hej ännu. Men får leva på hoppet att det är på väg åt rätt håll.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *