Off topic

Denna bloggen handlar ju egentligen om min träning men detta inlägget tänkte jag skulle handla om något helt annat. Med andra ord inga som helst konditionskrävande prestationer. Det är ju så att det händer även annat i mitt liv och just denna gångna veckan har varit lite annorlunda.
För att börja någonstans så får jag väl börja med måndagen och min sambos födelsedag. Tänkte bjuda till ordentligt och bjuda henna på en finare middag. Med andra ord köpa hem något lite extra gott. Alltså inte pizza.
Kan ju säga att det gick så där. Allt i lilla Rättvik var stängt. Så vad hände. Jo, det blev pizza 🙁 Men jag lyckades i alla fall få till det lite, hittade en pizzeria som gjorde lite specialpizzor så vi körde på dem.

Veckan har annars varit lite mörk då vi varit tvungna att ta bort en av våra hästar. Har en tid haft lite problem att sko vår ardenner Nemo och till att börja med trodde vi det var trotts. Men efter många försök så beslutade vi oss för att kolla upp det och Nina åkte då med honom till kliniken för röntgen. Det visade sig då att han fått kraftiga benpålagringar i hovarna. Något som gör att han ständigt hade ont.
Så på torsdagen fick han somna in.
Men den ene går den andre kommer. Torsdag morgon fick vi sms om att det under natten födds 5 st valpar i en kull där vi stod i kö. Dessvärre stod vi som nummer sex så först blev vi lite nedstämda. Eller ska vi säga att Nina blev det. När hon meddelade mig detta så kände jag på något vis direkt att det kommer ordna sig. Någon av valpköparna kommer att ändra sig så vi kommer ändå att få köpa en.
Och mycket riktigt. Inte långt efter så hör hon återigen av sig och berättar att de som stod före oss i kön inte ville ha någon hane. Och då det fötts två tikar och tre hanar så fick vi till och med vara med och välja vilken hane vi ville ha.
Så om ca åtta veckor har vi en lite Australien Shepherd hemma hos oss.

Men om bara ca 2 veckor så far vi ner till Örebro för att hämta hem en ny häst. En unghäst av rasen Nordsvensk brukshäst.
Detta känns oerhört intressant att få ta hand om en häst från början och forma den precis som man själv vill.
Det kommer säkerligen att bli jobbig men även mycket kul. Härje

På någotvis känns allting mycket bra med denna hästen. För min del känns det som en väldigt bra nystart. Hästarna har legat lite svalt i intresset ett tag men detta har känts så oerhört inspirerande och bra. Till och med namnet Härje intalade mig direkt.
Älskar ju Härjedalen och dess Myskoxar och det finns även en Härje i hägnet uppe i Tännäs. Så att vi hittade just denna hästen känns som ett litet omen 🙂

Och ja, jag har även hunnit med ett litet pass på cykeln inomhus under veckan så lite har jag konditionstränat 🙂

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *