Årets sista längdåkning?

Var det sista gången man åkte längdskidor igår på hemmaplan månne? Snön kom och en massa fina skidspår gjordes och lika snabbt som de dök upp försvann de igen. Tråkigt men det är kanske så här vi får räkna med i framtiden att det kommer att bli.
Vi kanske inte ens kan räkna med att ha skidspår på natursnö om det fortsätter som det gör. Forskningen tyder ju trotts allt på att det är så illa med klimatet men vi får väl ändå hoppas att det går att vända.

Hur som helst så hade vi igår kväll teknikträning med Toni K på IK Jarls arena på mycket fina spår. Trotts värmen så har Tommy fått till riktigt fina spår. Men det börjar märkas även där att det börjar bli mjukt.
Jag fick hur som helst chansen att testa mina nya skinsskidor på glatt underlag och de fungerade riktigt bra. Hade även vallat ett par skidor med klister. Blandade universal och rött, även dessa fungerade kanon.
Så jag skulle han kunnat välja vilket par som helst men det blev skinnsskidorna då jag på dem har movebindningen så jag kunde välja att justera lite allt efter vilken teknik vi tränade på.

Det blev helt klart en givande träning och både tekniskt och konditionskrävande. Trotts att man på sådana här tillfällen står stilla och lyssnar en hel del så blev åksträckan över 12 km. Så man blev trött i både kropp och huvud. Det känns till och med lite i kroppen idag vilket är riktigt skönt 🙂

Men trotts att jag älskar skidåkning så börjar tankarna mer och mer hamna på om jag ska ut och springa eller om jag kan ta cykeln till jobbet. Är ju som jag sagt tidigare den som väljer aktivitet efter årstiderna och därför står cykeln inomhus tills vädret tillåter. Alltså tills det är varmt ute och helt bart på vägarna.
Skogsvägen som jag brukar cykla till jobbet är helt klart inte åkbar ännu men jag har flera dagar när jag åkt hem tänkt på och kollat vägen för att ta cykeln till jobbet. Det blir ju att cykla via stora vägen då och den är inte jättekul att cykla då den är smal och bilarna kör rätt fort men det känns ändå som att det är rätt onödigt med att ta bilen.
Så vi får se, känns inte som att det ligger långt fram för premiär på cykel just nu.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *