Skinsskidor

Skidparken utökad med ytterligare ett par skidor, denna gången ett par skinsskidor. Som jag skrev i förra inlägget så tror jag ju inte så mycket på själv och när jag hämtade ut dessa skidor så blev jag återigen fundersam på hur allt ligger till.
För även om jag inte tror på mig själv så gör tydligen andra det. På paketet till skidorna stod det nämligen +100kg och jag väger bara 92kg.

Men som de sa i butiken så har instruktören som hjälpt mig plock ut dessa skidor full koll. Och visst hade han det. När jag var ut och testade så fungerade de kanon.
Inga som helst problem att få fäste på skidorna.
När jag sedan laddade ner appen som finns till skidorna där all data står så talar den om att flexen på skidorna ligger på 60 kg/skidan. Allts är skidan anpassad för en åkare på 120 kg. Så lite teknik bör jag väl besitta som trycker fast dessa skidor 🙂

Tyvärr är ju nu vädret som det är och fortsätter det så här så är nog skidsäsongen slut. I alla fall om man vill åka på natursnö. Konstsnön håller fortfarande ett tag så i morgon ska jag ha lite träning så då ska jag testa skinsskidorna på lite isföre och se hur det fungerar. Kommer dock även valla mitt andra par med klister så jag har en reservplan.
Hade ju vart riktigt fint att få fortsätta åka skidor på hemmaplan några veckor till då vi vecka 12 åker upp till stugan i fjällen.
Men det är väl inte för inte som man har börjat fundera mer och mer på att komma igång med löpningen igen. Har kört några turer på löpandet men det är ju inte samma sak.
Jag är ju dock eller ska jag säga fortfarande den som väljer aktivitet efter årstiderna/vädret. Vinter och snö är lika med skidåkning. Barmark och varmt är löpning/cykel/rullskidor.

Många säger att det är jätteskönt att springa på vintern men nä, det känner inte jag och har inte heller något behov av det då jag älskar att åka skidor och därför vill jag åka skidor på vinter.
Har inte heller några dubbade skor och inte heller dubbdäck på cykeln så därför får de stå inne under denna tiden. Har många gånger funderat på dubbdäck till cykeln men inte heller det har blivit något.
Huvudsaken är dock att man kommer ut och tränar och rör på sig säger jag.

Kan som slutkläm lägga till att min skidpark just nu är helt och hållet röd och vit. Med andra ord enbart Madshusskidor. Mina fischerskidor fick jag nämligen sålda direkt.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *