Skateträning

Äntligen har det kommit lite snö och skidspåren börjar poppa upp. Har hunnit med att åka i både Sörskog, Boda och på IK Jarl.
Trodde att man åkt så mycket rullskidor så man skulle vara förberedd men nog kändes det i kroppen allt efter första turen på snö. Aj vad det kändes i framför allt ljumskarna dagarna efter 🙂
Har även de senaste dagarna kommit igång med lite skate. Konstigt nog kändes det som att det man behövde en tur för att väcka kroppen. Körde 5 km skate i torsdag och blev helt stum. Musklerna orkade absolut inte vara med och tanken var att här blir det till att träna mycket för att komma igång.
Så det blev till att ta en tur även igår fredag, och dröm om min förvåning så körde jag ett mil och var inte ett dugg trött. Där snackar man snabb träning 🙂
Visst blev det en del pauser då Madshus var där och visade nyheter på skidor så testade några olika skidor men det blev ändå inte längre pauser än jag var tvungen att ta under torsdagens 5 km tur.
Däremot kan tilläggas att man inte ska testa ny utrustning. Oj vad lätt skidorna gick som jag testade 🙂
Men jag intalade mig att jag vet att jag inte alls har någon dålig utrustning men att vallningen nog bör ses över. För jag är övertygad att skidorna som Madshus hade med för test var supervallade. Själv vet jag ärligt talat inte vad jag har för valla på mina skateskidor. Har helt enkelt glömt vilken valla jag mättade belagen med när jag ställde undan dem i våras. Och när jag nu tog fram dem så sicklade jag bara av vallan och borstade. Så med andra ord så kan det vara helt fel valla under skidorna just nu.
Till sist kan jag bjuda på en liten video. Blev nämligen utmanad av själva Johanna Ojala att lägga ut en video på ett lappkast i fart. Hon hade en utmaning där jag kommenterat att jag faktiskt hade lyckas och då skrev hon tillbaka att hon gärna ville se hur det såg ut.
Så vad gör man inte när man blir utmanad. Bara till att filma sig själv. Konstaterade dock att det var en mycket bra övning och kommer absolut fortsätta att träna och då även göra vändningen åt andra hållet och i högre fart. FullSizeRender

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *