Snön lyser med sin frånvaro

Vi är i slutet av December och termometern visar 7 grader varmt. Men någon klimatkris har vi i alla fall inte. Det är bara något som de hittat på. Jaja, nu handlar ju inte denna bloggen om detta men ändå.

Igår var det hur som helst så varmt så jag var hundra procent säker på att det inte skulle finnas en isfläck så långt ögat nådde. Därför blev det ett pass på rullskidorna.
Nu fick jag verkligen nytta av mina Skike. Vanliga rullskidor hade nog inte varit så kul att åka med då de trotts allt har hunnit varit ute och sandat vägarna. Blir väldigt knöligt då. Men mina Skike med stora lufthjul fungerade kanon.

Jag körde ett intervallpass med Racefox gjort av Erik Wickström. 7 * 3 min. Med 10 min uppvärmning och lika lång nedvarvning. Trodde när jag började att detta inte skulle vara så hårt men 3 min kan vara jättelånga 🙂
Att köra hårt i 3 min, minst 80% av maxpuls är drygt. Det vet jag nu.
Jag har aldrig kört några riktiga intervaller där jag kört exakt efter klockan tidigare men nu vet jag hur drygt det kan vara.
Tyvärr körde jag lite för hårt de första intervallerna så jag orkade inte riktigt med att öka lite extra i de två sista som var tanken.
Men det var ett riktigt bra pass och vädret gjorde sitt. Körde i en liten lätt slakmota ut och när jag vände hemåt hade jag motvind så jag hade bra motstånd under hela passet.

Även om det var ett riktigt skönt pass så nog är längtan efter snö väldigt stor nu. Är så less på detta väder.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *