Ta sig i kragen

Att ta sig i kragen kan ibland vara nödvändigt. Trodde däremot inte att jag själv skulle behöva göra det när det gäller träning men igår hände det.
Det gråa trista vädret gör verkligen sitt till att man inte ska vara allt för pigg och alert. Trotts att jag var ute lite då och då i helgen och utförde diverse sysslor på gården så kände jag mig helt slut på söndagen.
När jag låg på soffan och såg på skidskytte så kände jag mig så jäkla trött så tankarna började snurra om det var tillräckligt sent så man kunde ta och krypa till sängs. Men när sanningen gick upp och jag insåg att vi inte ens hade ätit middag ännu och klockan inte var mer än runt fyra så var det bara att inse vad fel man hade.

Efter att jag lagat middag och ätit så hamnade jag åter i ryggläge på soffan och höll på att somna.
Men det var då som jag intalade mig och verkligen själv tog mig i kragen. Här kan jag inte ligga utan nu är det bara att klä om och ta en löprunda.
Väl ombytt och klar så kändes allt perfekt och när jag kom ut så insåg jag att det regnade. Men inte ens det kunde stoppa mig utan jag skuttade iväg genom byn för att se hur det skulle gå.
Jag behövde inte springa länge förrän den där härliga känslan smög sig på att det faktiskt var riktigt underbart.
Att känna regnet svalka mot kinderna var bara härligt. Att springa i mörkret med bara pannlampa och på vissa ställen gatubelysning var så skönt.
Det var dock lite mer isigt än jag hade trott men det gick hur som helst bra att springa utan dubb i skorna. Har och andra sidan inga dubbade skor och har inte heller haft någon direkt tanke på att skaffa några då jag ändå vill ägna denna årstid till skidåkning.
Vi får väl se om jag får tänka om då det som det nu ser ut inte går att åka varken rullskidor eller vanliga skidor.
Har inte heller några dubbade däck till cykeln så den har jag monterat upp i trainern, så det har även blivit några mil på den under helgen.
Men det är trotts allt ute jag trivs att vara så joggingturen i går kväll i regnet var en riktig höjdare. Väl hemma igen efter ca 4,5 km var jag så mycket piggare.
Tänk vad lite konditionsträning och frisk luft kan göra 🙂

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *