För lite träning

Den sista tiden har det blivit på tok för lite tid till träning. Kan nog säga att 90-95% av den tid som jag haft tid och ork av ledig tid har gått till vårt stallbygge. Samtidigt som det har blivit mycket mer tid där än för träning så måste jag säga att det har varit oerhört bra psykiskt. Framförallt så har mitt självförtroende växt något enormt. Mycket jag har gjort i snickeriväg som jag absolut inte trott att jag skulle kunna fixa och detta har som ni förstår stärkt psyket en hel del.

Men som sagt så har den fysiska träningen kommit av sig, även om det på sätt och vis också är fysiskt krävande att bygga ett stall.
Hur som helst så börjar vi se ett slut på bygget och bara en ren katastrof kan stoppa invigning till helgen.
Det som saknas är nämligen två stycken dörrar till boxarna och ytterporten som min son kommer och monterar åt oss nu i helgen.

Så för min del har jag nu massor med intjänad tid för träning och kommer också försöka få in ett träningsschema med minst 3-4 pass i veckan. Har faktiskt funderat på att skaffa mig lite elektroniskt hjälp i form av Racefox. En elektronisk coach som kan läsa av ens teknik i bland annat skidåkningen.
Men framför allt så vet jag att man ibland behöver lite hjälp med att verkligen ta sig ut. Har man ett schema att följa så motiverar man sig själv mycket bättre.
Och mitt mål är naturligtvis Vasaloppet. Jag hoppas verkligen att det blir av. Det kommer att bli av säger det men det kan bli i annan form än vanligt. Tyvärr säger jag för mig själv att jag inte är motiverad att bara åka 9 mil för mig själv.
Trotts att jag är introvert så vill jag åka Vasaloppet tillsammans med alla och känna all denna trängsel och allt vad det för med sig. Sedan är det ju detta med att kanske få lite draghjälp och tävlingsandan som kommer med i ett lopp med massa folk. Det är lite av det som jag saknar om det bir typ 50 åkare åt gången eller om man får åka 9 mil hemma någonstans. Det är inget som motiverar mig tyvärr.
Men hur som helst så kommer jag lägga upp träningen för att det ska bli ett riktigt lopp och att jag ska kunna förbättra min tid från öppet spår 2018 och även känna kroppsligt att jag gjort en förbättring, visst jag var inte särskilt trött vid målgången men det hade ju heller inte gått särskilt fort den gången.
Tiden är egentligen inte heller det viktigaste i loppet men jag vill få känslan av att jag har gjort något bra, inte bara slitigt mig igenom utan det ska helt enkelt kännas skönt i kroppen efter loppet.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *