Träningsuppehåll

Ibland kommer allt på samma gång. Först strular en axel åt mig så jag tog en paus från rullskidåkningen. Fick tid för akupunktur i måndags. Tyvärr var det bara att avboka den tiden då jag i fredags kväll började känna av halsen som sedan övergick till ganska elak hosta. Idag tisdag blev det i stället Coronatestning så nu är det bara att vänta på provsvar.

Det är väl trotts allt lite typiskt allt detta. Förra måndagen började jag nämligen att jobba 25% igen och allt kändes riktigt bra. Hela veckan kändes riktigt bra och det var kul att vara tillbaka på jobbet.
På fredagen åkte jag och Nina upp till Särna, närmare bestämt till Nysätersvallen där vi skulle tillbringa helgen.
Nina hade lite jobb att göra så hon valde att förlägga det under helgen så kunde jag följa med. På vägen upp åkte vi förbi några naturreservat för att göra lite kontroller.
Första stoppet var Rensjöns naturreservat strax norr om Trängslet där vi kontrollerade och plockade ner några insektsfällor som var uppsatta mitt i en lokal som det gjorts en naturvårdsbränning i.

På kvällen när vi skulle gå och lägga oss så kände jag att det började kittla och retas lite i halsen men i övrigt var det ingen större föra.
Kände även av detta på morgonen efter men inte värre än att jag och Myran tog en liten vandring kring fäbodvallen för att se lite mer av omgivningen.
Nina åkte iväg till en annan fäbodvall för att göra en besiktning av slåtter.
När vi sedan ätit lunch så begav vi oss av på en lite längre vandring ut till Yxningåfallen. En riktigt härlig vandring i härlig millö.
Yxningåfallen ligger i Vedungens naturreservat och består av fyra stycken riktigt fina vattenfall.
Vi klättrade ner till tre av dem men på väg upp från det tredje så gav jag upp. Kände då att kroppen inte riktigt ville vara med mera. Nina ville gärna ner till det sista fallet men jag stannade kvar. Tanken föll mig helt klart att blev jag så trött av att ta mig upp från detta fallet så skulle det inte bli bättre av att jag klättrade ner ännu längre.
Vi hade ju trotts allt strax över 6 kilometers vandring hem igen också.

Nu var det inte värre än ställt med mig än att vandringen hem gick utan problem. Visst kändes det att jag inte var på topp men ingen som helst fara.
Under natten vaknade jag dock av att jag svettades något kopiöst, trotts att det inte var särskilt varmt i stugan. Tydligen var det ändå enbart något tillfälligt för på morgonen kändes allt bättre igen.
Söndag kväll och hemma så började dock att hosta och beslutade då att det var kört att gå till jobbet på måndag. Beslutade även att söka en tid för Coronatest då mycket talar för att det trotts allt kan vara det jag råkat ut för.

Så nu tisdag och jag är hemkommen från testet så det är som sagt bara att vänta på provsvar. Hur lång tid det tar har jag ingen aning om men vet i alla fall att känner jag mig symtomfri i två dagar så får jag återigen gå och jobba.
Just nu kan jag dock inte säga att jag är direkt symtomfri då kroppen är loj och hostan kvarstår.
Kan också tillägga att Coronatestet inte var det trevligaste testet jag gjort. Att få en tops uppkörd i näsan och sedan långt ner i halsen är som sagt saker man gärna undviker. Men nu är det gjort så vi får se vad som händer.
Bjuder hur som helst på lite bilder från helgen som trotts lite sjukdom blev riktigt lyckad och trevlig.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *