Cykelvecka

Denna veckan har varit en riktig cykelvecka. Ja, egentligen började den redan i lördags då jag besökte min son i Sollefteå.
Både jag och Nina hade cyklarna med så vi utforskade Sollefteå från cykelsadeln.
Måste säga att Sollefteå har en riktigt fin stadspark med fina vägar och planteringar. Vi hittade sedan en liten stig utmed Ångermanälven som vi tog. En stig som jag i och för sig tyckte var lite för smal och lite för mycket rötter och sten. Gillar inte riktigt när man hela tiden måste åka och balansera.
Fick hoppa av cykeln ett par gånger, framför allt då man inte visste hur det såg ut längre fram då det gick lite upp och ner.
Nina som cyklat mindre än mig var inte heller hon överförtjust i den. Men vi hade inte bråttom så det gick bra.
Vi tog även en mycket god fika och jag provade på något helt nytt, nämligen Brasilianskt kaffe. En blandning av kaffe och choklad, mycket gott måste jag säga.
Hela turen blev ca 3,5 mil.
Väl hemma tog jag ytterligare en tur på ca 2,5 mil åt andra hållet för mig själv, då med lite högre tempo.

Söndagens tur fick jag ta själv då jag hade bestämt mig för att ta mig upp på toppen av Hallstaberget.
Backen upp till toppen var inte att leka med kan jag säga. Det krävdes pannben för att ta sig sista biten helt klart.
Det som var lite psykiskt var att vägen svängde och när man trodde att nu är jag snart uppe och det börjar plana ut så kom det i stället en ännu tvärare uppförsbacke.
Men väl uppe på toppen fick man belöningen av en oerhört vacker utsikt.

Resten av veckan kör jag Leksandsrundans alla kvällsturer. Varje tur är ca 32 km och hittills har jag kört tre av dem. I kväll är det norrturen som gäller. Tyvärr en liten avkortad version i år då de inte fått tillåtelse att korsa R70. Så i år blir det tur och retur Tällberg.
Måndag och tisdag bjöd på solsken och ganska stark vind medan onsdagens tur bjöd på väldigt hård vind och även lite regn. Vi får se vad kvällens tur har att erbjuda.
Samtidigt under denna veckan från den 1/8-8/8 kör jag ett virtuellt lopp som heter Coronatrampet. Ett lopp till förmån för bland annat barncancerfonden. Det gäller i det loppet att samla på sig så många mil som möjligt och som det ser ut för min del så blir det i alla fall minst ca 22 mil.

Fick i måndags även ett intressant erbjudande om att bli cyklist i Team Rynkeby. Också detta ett gäng som samlar pengar till barncancerfonden. Tyvärr upptäckte jag när jag läste igenom vad det gjorde så visade det sig att deras stora mål varje år var att de cyklade ner till Paris och tour de France varje år vecka 27.
Vecka 27 är för mig absolut ingen bra vecka då det oftast brukar innebära höskörd. Att lämna Nina ensam med den känns inte snällt och att delta i ett projekt med att träna ett helt år och sedan inte kunna medverka i huvudmålet känns ju inte heller något kul. Så det erbjudandet var bara att lägga ner 🙂

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *