”Mil”-stolpe

Ja det blev ytterligare en milstolpe idag. Tog en morgonrunda med löpning och sprang en mil. Har sprungit milen ett par gånger tidigare men då varit tvungen att gå vid några tillfällen.
Idag höll jag dock igång löpningen under hela milen, vilket kändes riktigt skönt.
Det blev även ett litet personbästa men jag har en önskan att klara milen på under 60 minuter. Började idag lite lugnt med ett tempo strax över 6 min/km för att sedan känna av lite hur det kändes.
Ganska snart kände jag att det skulle bli tufft att klara det då varje km gick på över 6 min men höll ändå igång benen för jag vet att plötsligt kan det börja kännas lättare.
Men efter 7 km insåg jag att skulle jag klara det på under timmen så var jag tvungen att springa de tre sista kilometerna på rund 5:20 tempo och det kände jag att det klarar jag inte.
Så i stället slappnade jag av och satte ett nytt mål med att inte behöva ta någon paus utan bara jogga på.
Och just detta målet lyckades jag med. Jag lyckades även med en så kallade negativ split. Sprang fortare på sista halvan av sträckan alltså.

Men kan ju säga att det saknas ju inte allt för mycket för att lyckas ta mig under timmen. Dagens tid på milen blev ca 1:02. Så 2 minuter ska man väl lyckas kapa någonstans framöver.

Igår tog jag en ledig dag från allt vad gällde konditionsträning. Dagen innan var jag dock ute på en morgontur och testade naturträningsbanan som jag satt upp. Riktigt skönt att få använda lite mer muskler än bara benen i kroppen.
Detta märktes dock att det var lite nya muskler som satte i arbete. Dels så var jag ute på kvällen med MTB’n och då märkte jag att det var totalt tomt i benen. Benen kändes som spagetti så jag gav upp efter ca en mil.
Jag märkte även av det dagen efter då jag upptäckte nya muskler framför allt i bröstet. Det gjorde rejält ont att lyfta armarna, skönt att upptäcka nya muskler i kroppen hur som helst 🙂

I eftermiddag kan det även bli en ny ridtur, beror på om hästen är ledig. Har ju lite konkurrens om att rida Euro då vår granne som tidigare hade häst inhyrd hos oss sålt den och letar nu ny. Men fram till att hon hittar ny så vill ju även hon rida. Och för min del är det helt ok. Det viktiga är att hästarna kommer ut och får röra på sig.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *