Ridning

Äntligen har man kommit upp på hästryggen igen. Det var nu ganska länge sedan jag utövade aktiviteten ridning av olika skäl men nu har jag äntligen kommit upp på hästryggen igen.
Har till och med blivit två gånger sedan jag sist skrev.
Första gången var för ca en vecka sedan då jag följde med min sambo och vår granne som har/hade sin häst inhyrd hos oss.
Tyvärr fungerade inte hästen åt henne så hon har sålt den och letar nu efter en ny, men det är en annan historia.
Ridturen var hur som helst hennes sista på hästen så det var kul att få följa med på just den turen och det blev även en lyckad och trevlig tur.
Eftersom våran häst, Ardennern Euro varit lite krasslig så blev det en ren skrittur för att inte överbelasta honom.
Men som sagt så måste inte allt gå i hundranittio 🙂
Igår kväll så tog jag och Nina en kvällstur i riktigt härligt väder och i solnedgången. Igår kunde vi även trava lite och det kändes helt ok.
Känns ändå som att jag kan slappna av och följa rytmen i ridningen utan att spänna mig. Lite spänningar får jag dock i benen när jag travar men det kommer nog också snart gå över. Förmodligen bara lite ovana.

Fösta gången vi red så var det otroligt varmt. Jag drog då på mig mina ridbyxor men de åkte av lika fort igen. Det var nämligen så varmt så jag var blöt bara efter att ha dragit på dem 🙂
Av den anledningen så red jag i shorts och det fanns ett problem med det.
Eftersom vi rider med westernsadel så finns det en hel del läder på sidan. Bar hud mod läder glider inte särskilt lätt, så det var lite kärvt kan jag tillägga 🙂
Igår var det som sagt lite svalare och det var riktigt skönt att ha ridbyxorna på då man får betydligt bättre känsla och flyt.
Visst ska man ha kontakten med knäna mot hästen men att i stort sett sitta fast kändes inte helt ok.

Det kommer absolut bli fler turer på hästryggen, det kan jag lova.
Annars har jag även vart ute på några cykelturer. Bland annat tur och retur till min mor, en sträcka på nästan 6 mil. Motvind hela vägen dit men som tur var så vände inte vinden på hemvägen.
Någon kortare tur på MTB’n har det också blivit och en lite längre tur i kajaken ute på Ljugaren. Strax över milen blev den turen med lite kaffepaus ute på en ö. Mycket trevligt.
Lite dåligt har det dock varit med löpningen men det kommer.

En sak som jag däremot väntar på är en ny aktivitet som jag ska prova på. Vi var nämligen ute på en lite längre resa jag och Nina för att införskaffa en ny kul sak.
Vi åkte t.o.r. Falköping för att hämta en maratonvagn för sportkörning med häst. Den ska bli kul att testa när Nina sytt klar selen.
Är ju lite speciell sele till denna vagnen men som tur är så är Nina kunnig i att sy läder så det fixar hon själv.
Vi fick däremot lite experthjälp att prova ut och koppla vagnen då det mesta är lite nytt för oss båda. Men som sagt nu är det inte långt kvar till riktigt test.
Och om jag inte kör själv så behövs även en så kallade ”Groom”. Det går nämligen undan i sportkörning så det behövs att någon hjälper till med viktfördelning. Här kan jag ju ha lite nytta av cross och snöskoteråkning i yngre dagar 🙂

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *