Vardag

Visst är det så att bloggen handlar om min träning men som alltid så finns det ju även en vardag.
Anledningen till att jag nu har kunnat komma igång med löpningen är ju faktiskt mycket på grund av min sjukskrivning. Hade jag jobbat 100% hade inte tiden till all träning funnits.
Självklart går allt att planera men jag är tveksam om jag skulle fixa det just nu.
Förhoppningsvis kommer jag en dag att kunna både jobba och träna som jag gör idag, för hur som helst så en löptur behöver inte ta mer än 30-40 min. Så visst ska man kunna klämma in den.
Men i första hand gäller för mig just nu att bli av med alla negativa tankar och det är det som träningen har hjälpt mig med under denna tiden.
Men samtidigt så kan man ju inte träna eller roa sig jämt.
När vardagen tränger sig på så kommer även tankarna.

Sömnen är just nu katastrofal så just återhämtningen är inte på topp. Provade häromdagen att lägga mig utan sömntabletter då dagen hade varit riktigt bra och jag verkligen kände att det mesta var positivt. Jag hade även varit ute och joggat någon timme innan läggdags så allt borde vara bra.
Men strax efter tolv på natten så vaknade jag klarvaken, hade då sovit 1,5 – 2 timmar. Och det var stört omöjligt att somna.
När klockan var fem på morgonen gav jag upp och gick ner och lade mig på soffan framför tv’n. Efter ca en timme så lyckades jag dock somna om och vaknade igen runt åtta tiden. Så sammanlagt fick jag väl ca 3-4 timmars sömn.

Då jag nu går i terapi så pratar vi mycket om att försöka vara i nuet. Släppa alla tankar eller bara låta dem passera.
Detta är ju däremot inte det lättaste. Det är helt otroligt ibland vilka tankar som dyker upp. Både vad man vart med om sådant som jag inte har en aning om varför det dyker upp. Alltså saker som bara finns där tillsynes helt utan anledning. Jo, det finns säkert vänner omkring mig som har en förklaring på vart dessa kommer ifrån men det är en helt annan sak.

Hur som helst för att avsluta detta så tänkte jag bjuda på lite musik. Något som ligger väldigt varmt inom mig. Och då särskilt att lyssna på texterna. Jag förknippar väldigt ofta musikens texter till mig själv och vad jag gått igenom och vad jag känner.
En låt som verkligen förklarar en hel del är den som jag länkar till här.
Nu har det som tur inte gått så långt för mig som för de i videon och egentligen är det bara en viss handling i den och vad det kan innebära att leva med det som får igång mina tankar. I mitt fall är det absolut inget jag längtar tillbaka till.
Men när min terapeut fick reda på vad jag gått igenom så bara häpnade hon. Nu är ju det bara en del av mitt förflutna men det ligger nog en hel del i varför jag idag mår som jag gör. Som det säger man åker inte på utmattningssyndrom över en natt…

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *