Multiidrottare

Varför nöja sig med en sak när man kan göra allt. Är man sjukskriven så finns det ju trotts allt några fördelar. Man kan ju göra vad som helst när som helst.
Nu vill jag däremot inte att någon ska ställa till det som jag har gjort och köra huvudet i väggen för det är inte trevligt. Men ändå så är det ju så att bästa rehabiliteringen är att tänka positivt och jag gör så gott jag kan.

Hur som helst så började jag dagen igår med att ta el-cykeln en mil för att träffa chef och terapeut för att diskutera framtiden. Efter det så blev det åter en mil på cykeln hem.
Efter det så tog jag min kanot och gick ner till sjön för att prova min helt egentillverkade Pagaj (Grönlandspaddel).
Måste säga att det var över förväntan vad bra den fungerade. En Pagaj är betydligt mer lättpaddlad än en vanlig paddel. Det går kanske inte lika fort med en Pagaj men du orkar paddla längre då den går lättare genom vattnet.

Efter paddlingsturen på ca 4 km så blev det ett dopp i sjön med en liten simtur. Första för i år men absolut inte sista. Det var riktigt härlig temperatur i vattnet.

På kvällen var det planerat en tur på MTB’n med grannen men tydligen har jag min entusiasm smittat av sig på honom. Han har tidigare haft väldigt svårt att sig ut men efter att ha träffat mig så har det blivit annorlunda (hans sambo har hästen inhyrd hos oss).
Vi försöker komma ut tillsammans ett par gånger i veckan och det märks att det har gjort nytta. Första gången var det inte mycket till pulshöjning för min del men nu är det riktigt behagligt tempo då vi är ute.
Men som sagt så igår fick jag meddelandet om vi i stället kunde ta en löptur. Han hade nämligen varit iväg och inhandlat löparskor. Så självklart ställde jag upp på det. Det blev en riktigt behaglig tur där han fick bestämma tempo.
Ja, i alla fall mestadels. Jag märkte nämligen att han drog på rätt rejält till att börja med så jag sprang helt enkelt om och drog ner tempot.
Och mycket riktigt så ville han efter ett tag att vi skulle gå ett tag 🙂
Och just detta med att springa en bit och gå en bit fungerar kanon.
Tempot per kilometer blev ändå 7.30. Ett tempo som jag och Nina brukar hålla när vi joggar hela tiden.
Så själva tempot när vi sprang blev något högre. *
Ja, för att summera så måste jag väl säga att gårdagen blev en multiidrottsdag 🙂

Söndagen blev egentligen inte heller riktigt som jag tänkt mig vad gäller sträcka. Ville ut och lufta racern lite. Tanken var att hälsa på en kompis så det skulle bli ett par mil.
Men väl nere i samhället tyckte jag att det kändes så bra så jag ville ta en uppförsbacke och känna efter lite.
Tänkte då runda Hantverksbyn och sedan mot Vikarbyn.
Men väl vid Hantverksbyn så kändes det så bra så jag ville även köra backen upp till Söderås så det var bara att trampa på.
Blev även en liten trevlig paus med pratstund i en förbipasserad by.
Fick även där veta att kompisen jag tänkte hälsa på inte var hemma men jag körde ändå tänkt sträcka och rundade Vikarbyn. Så det blev några härliga backar till.
Väl nere i Rättvik kände jag att jag var värd sommarens första Rättviksglass 🙂
Ja så hela den turen blev på över fem härliga mil i underbar väder.
Många tycker det är för varmt men jag för min del älskar att cykla i värmen för hur som helst så svalkar vindarna så det blir behagligt.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *