Löpare

Känns som om jag skulle kunna börja lägga till även löpning på min meritlista. Det känns just nu som om allt fungerar med löpningen utan att det gör ont i benhinnorna.
Har genom min klocka och Garmin connect lagt till ett träningsprogram som ska hjälpa mig. Framför allt för att jag inte ska pressa mig själv. Målet jag har satt upp är att jag den 27 juni ska kunna springa 5 km utan paus och i lite högre tempo än det jag håller i dagsläget.

Det kan ju låte lite löjligt att man ska behöva ett träningsprogram på så lång tid för att klara detta. Men för min del är det till stor hjälp.
Jag lade dock till detta program igår lördag efter att jag varit ute på en löptur på ca 6 km. Löptur blandat med promenad ska väl dock påpekas.

Första passet var ett avstämningspass för att ta reda på vart jag låg och var enbart 9 min långt. 2 min uppvärmning, 5 min löpning och 2 min nedtrappning.
Idag skulle jag göra mitt andra pass på 5 min uppvärmning, 10 min löpning, 5 min valfritt löpning/gång 5 min nedvarvning.
Inte heller något hårt med andra ord. Men igår hade jag även hittat ett virtuellt lopp på 5 km som skulle gå nu i morgon söndag som jag tyckte att jag och sambon skulle vara med på.

Men efter dagens runda så sa jag till min sambo att jag hoppar av loppet i morgon, känner att jag behöver vila kroppen. Hon tyckte det var mycket starkt av mig att göra detta.
Det är ju trotts allt inte enbart löpning jag roat mig med på sista tiden. I fredags körde jag t.ex. ca 6.5 mil på cykel.
Så kroppen började kännas lite trög.
Jag fick även besked om att det var rätt val när jag kom in och laddade in dagens löprunda då klockan meddelade ”Överdriven träning”.
Så nu väntar jag in nästa löppass som är på tisdag.

I övrigt så fick jag även bevis på att allt inte är som det ska då jag hade en dopfotografering idag som jag lovat ut för länge sedan.
Eftersom jag lovat så tyckte jag att det kunde inte vara så farligt men trotts att den inte började förrän kl 15 så blev hela dagen rubbad. Fick inget gjort innan och väl i kyrkan drabbades jag mer eller mindre av panik över att jag inte visste vad jag höll på med.
Hade även ångest över att ladda in bilderna när jag kom hem då jag var osäker på om jag överhuvudtaget hade lyckats med nått.
Har tidigare alltid varit ivrigt att se resultatet när jag fotat något men idag var det bara drygt och kändes tungt.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *