Sammanställning för år 2019

Här tänkte jag redovisa vad jag haft för mig under det gångna året. På någotvis känns det som att jag inte varit lika aktiv som tidigare år men jag vet inte riktigt. Jag har inte gjort några jämförelser än så det är bara en känsla.
Jag är nästan helt säker på att det blev lite mindre skidåkning men möjligen någon mil extra på cykeln.

Hur som helst har jag enligt min Garminklocka registrerat
Totalt 135 aktiviteter
Totalsträcka 1,996,23 km
Tid 134:19:01
Varav detta är
Cykel: 71 aktiviteter, 1,529,51 km, tid: 68:05:00
Skidor: 39 aktiviteter, 361,97 km, tid: 39,05,51
Detta är det stora aktiviteterna och vad gäller skidor så är det både på vinter och sommaren. Alltså är även rullskidåkning inräknat.
Sedan har det även blivit några mil i kajaken (tror det var ca 4 mil) och någon vandring.

Det som jag saknar lite och som jag skulle vilja ha mer av i år är väl egentligen några flera lopp att köra.
De lopp som blev av föregående år var 1:a sträckan på stafettvasen tillsammans med DalaTravet.
Pilgrimsloppet mellan Högvålen och Lofsdalen. Ett lopp som jag kört varje år sedan jag började med skidåkning så det har blivit 4 st nu. Ett helt underbart lopp rakt över kalfjället.
På cykel blev det tre stycken lopp. Rättviksjakten är ett cykellopp som jag också nu kört i fyra år. Ett mycket trevligt lopp där man kör två eller tremannalag. Allt går ut på att man ska hitta så mycket kontroller som möjligt. Desto längre bort de är ju mer poäng får man. I år fick jag och min sambo ihop nästan 5 mil. Det roligaste med detta loppet är att alla kan vara med. Men cyklar helt enkelt så lång man vill/orkar under tiden som tävlingen pågår. Det finns en sluttid och kommer man inte i mål innan klockan slår 15:00 så är man diskad. Fram till den tiden kör man på så mycket man bara vill och följer kartan med de utsatta kontrollerna.
En annan favorittävling som jag och varit med i nu i fyra år (eller fem) är Leksandsrundan. Men det är bara de två sista åren som jag har kört den längsta etappen på 130 km.
Leksandsrundan är ett evenemang som håller på hela veckan, med kvällsturer på vardagarna och så avslutas den med två längre etapper på söndag, eller så har det varit fram till förra året då man ändrade och i stället körde långa etapperna första helgen.
Så 2019 körde jag först hela sträckan och så en av kvällsturerna ”Öst”. Jag har i och med detta kört alla kvällsturer, Norr, Syd, Väst och Öst. 2017 vågade jag mig för första gången på halva sträckan ”Halfta” på 72 km. Efter det så har jag kört en kvällstur och avslutat med hela sträckan på söndagen, förutom då förra året då jag i stället började med långa 🙂
En önskan jag har är faktiskt att köra alla kvällsturer och 130 under ett och samma år. Vi får se om det kan bli i år 🙂

Detta var alla loppen som blev av under förra året. Anledningen till att jag vill köra lite lopp är framför allt för att det sporrar mig till att träna lite mera. Har jag inget att sikta mot så har jag ibland nämligen en förmåga att bli lite slö 🙂

Jaja, vi får väl se vad det kan bli. Hur som helst så gjorde jag ett litet fynd igår då jag fick tag på ett par nya rullskidor. Jag har ett par klassiska rullskidor redan men då jag även nu kör skate så har jag velat ha några som jag även kan köra skate med och då helst kunna växla båda stilarna under en och samma tur. Jag skulle gärna också vilja ha några skidor som jag inte är tvingad att hålla mig på asfalt med. Finns det verkligen sådana rullskidor? Ja, det gör det faktiskt 🙂

Skike V07Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *