Nytt test

Efter att jag lyckades med att vara ute och jogga utan värk i benhinnorna så var jag även tvungen att redan dagen efter testa något helt nytt.
Jag fick nämligen några veckor före jul ett gå/löpband. Detta har däremot varit stående men igår var jag tvungen att testa det.
Så det blev ett litet träningspass på ca 45 min och ca 5 km. Mycket att detta var just test då jag inte visste hur det riktigt fungerade.
Det som jag dock tyckte var svårast var att hitta tempo. Det är heller inget proffsband så det är ganska så kort och smalt. Detta gör att jag med mina relativt långa ben inte får göra några felsteg för då missar jag bandet 🙂
Men jag kände ändå att det helt klart fungerade som träningsredskap.
Men ska jag vara ärlig så är jag inte så förtjust i att vara inne och träna. Jag älskar ju naturen och tycker det ger mig så mycket mer att få vara ute i friska luften.
Men att jag tog löpbandet igår berodde inte enbart på att jag ville testa hur det var att springa på ett löpband. Det var också så att jag kände att jag valde mellan att inte göra någonting eller träna inne.
Det blir väl helt fel om jag skulle skriva att jag ville inte träna ute för jag kände mig inte helt kry. För är man inte frisk ska man inte heller träna. Men i detta fallet var det så lite ville helt inte ut och springa i den blåsten som var ute. Tänkte att det var bättre att inte utsätta sig för eventuell nedkylning och på det viset bli sämre.
Jag ska även säga att jag hade lite träningsvärk efter löpturen dagen innan så jag visste inte riktigt vad jag skulle orka med 🙂

Kan även erkänna att efter turen på löpbandet så var värken inte mindre så jag bävade inför idag. Men återigen känner jag att min inställning stämmer, ”Träningsvärk tränar man bort” 🙂
Det lyckades i alla fall denna gången. Idag har jag dock tagit det lugnt och tittat på lite skidåkning, klyvit lite ved och nu tänkte jag se på lite hockey på tv.

Förhoppningsvis så kommer jag även inom kort att få prova på något nytt, ”igen” 🙂
Hittade nämligen en annons på blocket på ett par Skike-skidor. En modell av rullskidor för er som inte redan visste. Jag har redan tidigare ett par rullskidor men skillnaden med dessa är att det är större hjul och fjädring så man även kan åka på sämre vägar. De fungerar även med både skate och klassisk stil. Har fått kontakt med köparen så ska åka och titta på dem i morgon.

För er som tvivlar på eller vill veta mer om vad fysisk aktivitet kan göra för hälsan så kan jag rekommendera en bok som jag precis lyssnat på. Det är ”Hälsa på recept av Anders Hansen (ja, jag har även lyssnat på den långa versionen).

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *