Nytt år

Nytt år, vad kommer det att bjuda på?
Ja, det återstår väl att se, men det började hur som helst väldigt positivt. Om man nu ska se det positivt att det är så varmt så i stället för att vara ute och åka skidor så tog jag på löparskorna och tog en joggingtur.
Men det som var så positivt var just detta med att kunde jogga utan att få ont i benhinnorna. Visst, jag tog det väldigt lugnt men inte heller det har hjälpt tidigare. Det har räckt med att jag i stort sett har promenerat i högt tempo så har det börjat värka. Har jag börjat jogga så har jag kommit ca 3-400 m sedan har det varit stopp.

Igår när jag var ut så gick jag lite fort första 200 metrarna för att sedan börja jogga lite långsamt. Trotts att jag sprang på asfalt så sprang jag ca 1,5 km innan jag började känna lite, lite i benhinnorna. Jag saktade då in och gick en liten bit för att sedan börja jogga igen.
Sedan när det gick så bra så började jag köra lite intervaller och även det fungerade kanon.
Måste säga att det var en härlig känsla och nu hoppas jag verkligen att det ska fungera även i fortsättningen.
Rundan igår blev ca 4,5 km så det var inte långt men det var betydligt längre än vad jag kunnat springa tidigare och jag ville inte pressa för mycket utan tänkte det var bättre att nu ta några korta turer i början och verkligen känna hur det känns.

Värmen har ju tyvärr gjort att det inte är så lätt att åka skidor. Visst är det fina spår trotts allt på IK Jarl men då ska man helst vara där på morgonen då det är lite hårdare och det fungerar ju inte riktigt då man jobbar. Och andra sidan så var det ju plus 6 grader i morse så det lär inte ha hårdnat något i natt i alla fall 🙂

I övrigt vad gäller skidåkning så var jag på en teknikutbildning i skate innan jul och vilken skillnad det blev. Det är otroligt vad lite teknik kan förändra åkningen.
Hade även velat köra några lopp i år men värmen gör att lusten inte riktigt infinner sig. När jag nu tänker på lopp så blir det mest cykellopp som kommer upp i tankarna och det säger väl en hel del.
Visst hägrar vasaloppet som jag oerhört gärna skulle vilja åka men vi får se. Även Engelbrektsloppen skulle jag vilja åka men även det känns lite avlägset.
Kommer det mer snö och det blir en riktigt vinter inom snar framtid så kanske lusten dyker upp igen.
Känns dock oerhört kul att jag i alla fall som det verkade igår nu kan ta en löptur lite då och då.
Själva träningen har på sista tiden varit lite si och så och det har verkligen avspeglat sig även i mitt mående så nog har Anders Hansen rätt när han hela tiden påpekar att fysisk träning hjälper mot det mesta. Jag är ett levande bevis på detta.
Det är nästan så jag skulle kunna säga att jag i alla fall fick lite känsla av ”Runners high” igår. För det var ett litet lyckorus när jag kom hem och det kändes i hela mig vad lycklig jag var 🙂

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *