Extra spänning

De finns de som påstår att det är lite vanskligt att åka rullskidor då de ibland är lite vingliga.
Själv tycker jag att jag har riktigt bra koll på detta då jag om jag själv får säga det har riktigt bra balans.
Att åka på plan mark och bara staka är relativt enkelt. Att göra stakning med påskjut kräver lite extra. Att köra diagonalåkning på rullskidor kräver dock en hel del då det är lätt att vingla till. Men till och med detta gör jag med riktigt god balans nu mera.
Diagonalåkning gör man ju enbart i uppförsbackar, och kör man på kuperad väg så kommer man ju även till nerförsbackar förr eller senare och då brukar det gå undan. Och jag är den som inte bromsar i första taget utan släpper av och njuter då det går undan i fartställning.

Så vad är det då som kan krångla till det? Jo, igår när jag var ute och åkte min vanliga runda så gick också allting bra.
Jag satte av nerför backen och stod stadigt i fartställning utan några som helst problem. Så vad är då problemet.

Jo, som jag tidigare skrivit så har jag haft lite problem med lågt blodtryck och som alla vet så när man reser sig lite fort då så är det lätt att det blir lite snurrigt.
Detta var precis vad som hände när jag längst ner i backen i en hastighet på ca 25-30 km/h reser mig upp och blir ganska ordentligt yr i skallen.
Detta gav mig direkt en helt ny spänning på rullskidorna 🙂

När jag hade rest mig och yrseln satte in så blev jag lite fundersam om vad jag skulle göra, skulle jag stå kvar upprätt eller försöka huka mig igen? Jag valde dock att stå kvar då något sa mig att det blev mer vingligt om jag försökte gå ner i fartställning igen. Det gick också bra och yrseln försvann ganska kvickt men som sagt lite extra spänning blev det allt, för säga vad man vill men när det börjar snurra och det mer eller mindre svartnar för ögonen så kände man sig allt lite orolig 🙂

Nu gick dock allt bra men i fortsättningen så kommer jag nog att tänka mig för lite mera och kommer försöka resa mig lite mer långsamt för att undvika denna extra spänning. Nog för att jag har hjälm på mig men att störta ner i asfalten i ganska hög fart kommer nog ändå sluta i ganska så rejäla skrubbsår och det vet jag att det inte är särskilt skönt.

Finns säkert de som tycker att man borde ha både arm och knäskydd när man åker men jag känner ändå att jag är så pass säker på skidorna så jag kan klara mig utan dessa. Visst kan olyckor ske men man kan ändå inte ha hur mycket utrustning på sig som helst. Det ska ju i min mening ändå vara lätt att röra sig och jag tycker att arm och knäskydd hämnar mina rörelser. Det kommer ju i och för sig skrubbsår att göra också men den dagen den sorgen 🙂

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *