Livet går vidare

Ja, livet går vidare utan Facebook. Nu ca en månad sedan jag stängde ner så känns det som det börjar ge resultat.
Visst, sist jag skrev så sa jag också att det kändes bra men man vet ju inte med bakslag och allt när man gör förändringar.
Men jag har absolut inte haft några bakslag utan allt känns oerhört lugnt och gemytligt.
Man skulle kanske kunna säga att det skulle ju också kunna bero på att nu har hysterin på jobbet börjat lägga sig när vi har kommit en bit in på terminen men där kan jag säga att det nog ändå är full fart.
Fast trotts detta så känner jag mig inte direkt stressad utan gör det jag ska och jag är helt klar på att jag hinner med betydligt mycket mer nu.
Jag har under den här månaden tänkt tanken ibland hur mycket tid jag egentligen tappat bort när jag varit inne på Facebook.
Tyvärr har det ju varit så att när jag känt mig som mest stressad så har jag liksom belönat mig själv med att tycka att nu tar jag det lite lugnt och tar en titt på FB. Naturligtvis har detta gjort att stressen blivit ännu värre för det jag stressat upp mig för har ju ändå blivit ogjort så det har bara skjutits fram.
Nu känner jag att jag kan arbeta i betydligt lugnare tempo men ändå få mycket mer gjort.

Euro har fått en kompanjon i skogen

Även hemma blir det en hel del gjort. Vet inte om jag berättat det men vi har ju faktiskt skaffat traktor till gården. Efter sommarens regnande hit och dit så insåg vi, eller rättare sagt Nina sa att nu köper vi traktor. Något som jag inte hade något som helst emot 🙂
Anledning var helt enkelt den att det blir för slitsamt både för oss och hästarna.
Vi jobbar båda två fulla dagar och då hinna med allt som har med höskörd och allt annat tillsammans blir för jobbigt helt enkelt.
Det är jättekul att köra med häst i jordbruket men tyvärr är det ju så att en häst inte bara är att tanka och köra.
Som sommaren var i år så var vi tvungna att köra på väldigt intensivt när det var uppehållsväder. Något som inte var möjligt med en häst. Därför fick vi tyvärr hö kvar på två av våra ängar då vi helt enkelt inte hann få in det förrän regnet kom och förstörde det.

Men det är inte enbart höskörden som vi har nytta av en traktor. En del av våra ängar börjar ge väldigt dåligt med hö så därför behöver de plöjas upp och sås i nytt. Något som också går att göra med häst men det tar betydligt mera tid.

Hur som helst så blev vi med traktor och med traktor behöver man även en hel del utrustning. Något som nu börjar se riktigt bra ut. Nu har vi två skopor, snöblad (detta fick vi med på köpet), plog, betesputs, trumslåtter och pallgafflar.
Betesputsen fick jobba idag då jag körde över en av ängarna som vi inte hann med. Hade vi inte haft betesputsen så hade vi fått ett elände nästa år när vi ska till att slå då det låg gammalt strängat hö kvar på ängen. Det är nu fixat och fick istället bli fin gödning till nästa år.

Traktorn har även fått jobbat en hel del på gården idag då jag schaktat bort en massa jord och i stället fått fram kalksingel som legat under, detta medan Nina jobbar för fullt med att renovera en lekstuga på gården som ska bli till hönshus så de får det fint och varmt till vinter.
Förhoppningsvis ska den vara så gott som klar i morgon så vi kan förflytta den till dess rätta plats. Den har varit i så dåligt skick så hade vi försökt flytta den så hade den förmodligen rasat. Men nu har Nina bytt ut det dåliga virket mot nytt och friskt så då är det bara att flytta.

Så även om det har blivit lite dåligt med idrottslig träning så har jag ändå fått en hel del fysisk träning här hemma. Ja, detta trotts traktorn. Allt går nämligen inte att utföra med den, man får allt hoppa ur och ta i med kroppen titt som tätt också 🙂

.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.