Första paddlingen

Idag fick vi äntligen tid över för en paddlingstur. Inte särskilt lång men ändå. Vädret under semesterveckorna har ställt till det ordentligt med höskörden. Ett par av våra ängar som vi slagit har regnet förstört.
Men trotts detta så har senaste veckans högtryck gjort att höskullen nu är fylld.
Eftersom vi kör allt med häst och helt utan maskiners hjälp så är bara detta ett rent träningspass. Och allt sker under den varmaste tiden och mitt ute i solen 🙂
Måste tillägga att nytt för i år är att det faktiskt inte är helt maskinlöst. Vi har ju faktiskt skaffat oss en höblås för att få upp höet på skullen.
Men kan också erkänna att vi nu söker en traktor då vi båda inse att detta tar för mycket på både kropp och själ. För Ninas del så gick alla hennes fyra veckor åt för höskörden. Vi hade planerat för en hel del uteaktiviteter tillsammans men det enda vi hunnit med är en dag i Härjedalen med lite fiske, en dag med cykling och så idag en tur med kajakerna.

Själv passade jag på att leka lite med kajaken när jag ändå var ute. Tränade på att ta mig upp iden efter kantring. Den vanliga räddningen med hjälp av flytkudde var enkel och gav inga som helst problem. Men testade även cowboyräddningen som jag inte lyckats med tidigare (första gången dock men egen kajak).
Gjorde tre försök och lyckades med två av dem. Helt ok.

Nu börjar Nina jobba så kommande veckan blir jag ensam hemma. Vi får se vad jag då hittar på. Måste dock träna lite till inför söndagens Leksandsrunda. Behöver även en lite viloperiod för att komma i rätt form. Blir till att planera väl.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.