Lågt blodtryck

Har nu under en längre period haft lite besvär av att jag väldigt ofta blir yr när jag reser mig upp från låg position. En position som man hamnar i ganska så ofta hemma här på gården då jag t.ex håller på att riva ut golvet ur ett av våra hus, rensar ogräs i trädgården, en hel del jobb med höskörd (som tur är inte så låga ställningar där).
Ja, hur som helst så även om det inte är några jätteproblem så är det ändå obehagligt att det alltid snurrar till i huvudet varje gång man reser sig upp.

Jag misstänkte ju direkt att det var tillfälliga blodtrycksfall men när det nu har pågått en längre tid så införskaffade jag mig en blodtrycksmätare för att själv hålla lite koll på hur det egentligt låg till med blodtrycket.
Har ju läst lite fakta på bland annat 1177 och där läst att man inte gör något åt lågt blodtryck. Vilket ju känns jättekul med de problem man har.
Hur som helst så har jag nu under några dagar gjort mätningar lite då och då men framför allt då på morgonen efter som det är då de rekommenderar att man ska mäta.
Senaste dagarna har jag legat på 92/60 och 96/62. Pulsen har vid dessa mätningar visat 55 resp 60.
Enligt riktlinjer så ligger nedersta gränsen för blodtrycket vid 90/60. Så ja, jag ligger på vad som räknas som normalt men men.

När man sedan läser på t.ex. 1177 hur man får upp sitt blodtryck så rekommenderar de fysisk aktivitet och regelbunden motion. Något som brukar ställa till problem med högt blodtryck är stress.
Då undrar jag? Som ofta får höra att jag måste stressa ner och ta det lite lugnt. Vad skulle hända med mitt blodtryck om jag följde dessa råd?

Jag får väl helt enkelt börja stressa mera, göra mer fysiskt arbete hemma på gården och träna hårdare.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *