Nästan en månad sedan nu…

Nu har det inte hänt mycket här. Men jag själv kan säga att jag inte direkt legat på latsidan vad gäller fysiskt träning.
Eller, jo, lite kanske. I alla fall i början av månaden då ryggen inte var i väldigt bra skick.
Som ni vet så har ryggen strulat lite och jag har provat flera olika behandlingar och inget verkar ha fungerat så där värst bra.
Men innan vi åkte upp till fjällen vecka 12 så fick jag en behandling med akupunktur. Och det verkade ta betydligt bättre än övrigt. Dagen eller dagarna efter den behandlingen kände jag mig ganska öm men körde lite försiktig skidåkning uppe i fjällen på söndagen.
Det var på torsdagen som jag fick akupunktur.

Söndagens tur kändes helt ok då jag åkte 12 km i lätt terräng och i lugnt tempo. Jag till och med väldigt lätt. Jag skrattade till och med åt mig själv när jag kollade tiden det tagit på rundan.
Men trotts att jag intalade mig själv att jag skulle ta det lugnt så var ändå största orsaken till tidsåtgången den att jag var tvungen stanna och fota lite överallt. Fjällvärden är fantastiskt vacker 🙂

Under veckan så åkte vi även på tur med skidor och full packning i ryggsäckarna. Vi gjorde en tur till Falkboet och det är en tur på 18 km. Hela vägen dit var det motvind så det tog sin tid.
Väl vid Falkboet när vi satt inne och mumsade på våfflor så drog världens snöstorm förbi. Men lika fort som den kom så försvann den igen, det tog ca 20 min.
Dock var vinden kvar när vi skulle bege oss hemmåt. Medvind på ca 15-20 sekundmeter. Hej vad det gick undan hem. Ett staktag var femtionde meter ungefär och då även i vissa uppförsbackar där vi drev med vinden 🙂

När ryggen höll även med tung ryggsäck tänkte jag att då kunde jag gå för fullt så jag testade även detta och det gick utmärkt. Däremot känner jag att konditionen försämrats en del då jag väldigt snabbt blev trött.

Men nu känns det som att även det håller på att vända då jag även kan sitta på cykeln igen och har under denna perioden hunnit lägga 10-15 mil även på den.
Häromdagen gjorde jag även utepremiär på cykeln då jag tog en tur på 2,5 mil.
Racern står dock fortfarande monterade i trainern ett tag till så jag kan cykla inne. Känns säkrast att cykla MTB ute än så länge.

Jag har även fått en behandling akupunktur efter fjällresan men idag när jag var dit så ville hon inte sätta några nålar mer. Problematiken med akupunktur är nämligen att sätter man nålar när kroppen blivit bra så kan det börja om igen. Och just nu är jag så bra så vi ville inte chansa med att göra det sämre.
Detta känns oerhört skönt. Och höll ryggen för min genomkörare på cykel igår så bör den hålla ett bra tag till tycker jag.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *