Bra träningshelg

Denna helgen blev det äntligen några mil i benen. En mil på fredagen och 13 km på söndagen.
Var även ute på lördagen för att hjälpa min son med lite teknik. Det är ju intressant på sitt vis. Jäklar vad mycket olika ord man kan få lära sig när man ska försöka träna någon. Framför allt sin vuxne son som har fantastiskt dåligt tålamod.
Ena gånger var det förbannade skitskidor (jo, han kallade dem även för värre saker men det vill jag inte skriva här) 🙂
Andra gånger var det hans hjärna som inte var riktig.
Vi övade nämligen på diagonalning och stakning med frånskjut.
Och som alla nybörjare vet så är det oerhört svårt till att börja med att hitta balansen, man gör frånskjutet med benen för långt bak och allt vad som kan hända. Plötsligt blev det passgång och då blev det ännu mer svordomar 🙂

Så för mig som tränare i detta fallet låg nog största problem i att hålla mig för skratt. För hade jag börjat skratta åt honom hade jag nog aldrig fått med honom ut igen.
Nä, det var bara att hålla god min och föra en väldigt pedagogisk och lugn stil. Framför allt försöka förklara att han inte kunde bli proffs på en dag.
Så nu är det bara att hoppas på att han även i fortsättningen vill följa med.

För min egen del var det viktigt med att få komma igång ordentligt framför allt känns det bättre i ryggen nu.
Något som känns oerhört viktigt då jag nu kommer bege mig till London på datamässa resten av veckan och kommer inte hem förrän lördag kväll. Kommer kanske bli en del promenerande men vet också att det kan bli väldigt mycket stillastående, något som jag vet inte varit bra för min rygg.

Som tur är så kan jag i alla fall tillägga att det blev lite extra ryggträning i söndags då glidet inte var särskilt bra då kylan gjorde sitt till.
Kroppen kändes som sagt väldigt bra trotts att jag är lite otränad just nu (i alla fall om jag själv får säga). Milen tog 50 min att avklara och det får jag vara nöjd med. Kunde nog ha pressat en hel del till men kände faktiskt att det var riktigt skönt att inte ta ut sig helt och hållet.

Men som sagt nu blir det en vecka helt utan skidåkning i alla fall. Har dock bokat in mig på några morgongympapass på hotellet då det ingick. Tyvärr var dessa pass väldigt tidigt på morgonen men det ska jag nog fixa. Bra att få ett litet pass innan man ska inta hotellfrukosten.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *