Trög träningsrunda

Idag kom jag äntligen ut på en träningsrunda på rullskidorna. Tyvärr kändes inte alls kroppen i trim. Körde inte särskilt hårt men blev märkbart trött. 
Det har blivit lite dåligt med träning på sistone så jag måste ta mig i kragen och komma igång igen. Somliga tycker nog att det klart skulle räcka med den tid jag lägger på träning men som det sägs så känner man sin kropp bäst. 
Det har varit lite hektiskt på jobbet nu i början på terminen och det känns att jag legat och vägt på kanten, vilket har inneburit att det mer eller mindre varje dag har blivit en tupplur på soffan efter jobbet. 

Nu kan tyckas att om man är så trött efter jobbet så kan man ju inte tvinga sig ut och träna. Men jag vet sedan tidigare att det är just det som har hjälpt mig. 
Naturligtvis behöver jag inte ta i som jag höll på ett tag med att träna i stort sett varje dag men jag tror hur som helst att jag måste öka på så jag kommer ut 3-4 gånger i veckan. 
En annan sak som jag funderar över är varför det känns så tungt med rullskidorna. Så har det alltid varit för mig. När jag väl får ställa mig på vanliga skidorna och snö så går allt så mycket lättare. Jag kör inte direkt fortare på snön men jag orkar betydligt längre. 
Enda förklaringen jag har på det är nog att det tar mer på krafterna att hålla balansen på rullskidorna, eftersom hastigheten ändå är den samma. 

Hur som helst så verkar det ju som att återhämtningen är rätt god ändå. Idag när jag kom hem efter rullskidturen så körde jag ett stretchingpass, bytte lite kläder och sedan lastade jag in ved i några timmar. Även det är ju en viss träning.  

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *