I väntan på snö

Man ska som sagt aldrig säga aldrig. För det första så skulle jag inte börja åka längdskidor. När jag väl började så kunde jag inte sluta så det blev även ett par rullskidor så att jag kunde åka på sommaren också. 
Däremot har jag inte haft något direkt sug efter att köra skate. Förrän förra vintern när jag var och provade riktiga skateskidor. Har ju naturligtvis provat skate lite med både mina klassiska längdskidor och rullskidor men tyckt att det varit lite onödigt med ytterligare en utrustning. Mycket på grund av att jag vet att loppen jag kör är alla klassiska.

Men när jag väl prövade och kände vilken skillnad det var med riktig utrustning som är anpassad just för skate så började jag tänka om. Framför allt för att få med lite mer rörelser i träningen.
Men också känslan att kunna dra iväg över en sjö med lite snö på eller ut tidigt en morgon och dra iväg på skaren. Helt oberoende av preparerade spår eller liknande. 

Så naturligtvis var det ju bara att slå till. Nu är det ju tyvärr inte så enkelt så det räckte med att köpa enbart skidor då allt är specialanpassat. Det blev både skidor, stavar och pjäxor.
Så nu är det bara att längta till snön. Behöver dock inte vänta mer än 1 månad dock, då det öppnar på ett flertal ställen med sparad snö. Bland annat i Grönklitt så det är inte allt för långt bort.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *