Gubbröran MTB

Då var ännu en tävling avklarad. Gubbröran MTB i Ludvika. Denna tävling hade premiär så det var första gången den genomfördes. Det är en fortsättning på damernas Satmaran som körs på lördagen. 
Just Satmaran skulle Nina ha kört men på grund av en ihållande förkylning som hon dragits med så insåg hon att det aldrig skulle gå. 

För min del så trodde jag också jag skulle få kasta in handduken då näsan började rinna ordentligt dagen innan och mitt i natten vaknade jag av världens nysatack. 
Jag var tveksam ändå in på startlinjen men det blev ändå start. Första milen ville inte kroppen vara med men sedan kändes det som att det lättade lite. 
Det lustiga är att efter tävlingen så har jag inte känt det minsta av någon förkylning. 

Det var däremot en ganska tuff bana att åka då den var väldigt varierande med en ganska så häftig stigning på en stig med blöta rötter och stenar upp på toppen av Blötberget. Även nerfarten därifrån bjöd på teknisk åkning då det var mycket blött, halt och smalt.
Jag hade målet att klara de 42 kilometrarna på under två timmar men jag avskrev det redan på startlinjen. Men tiden blev ändå 2.11.58 så jag kände mig ändå rätt nöjd. 

Nu känner jag dock som att det får bli skidträning. Med fokus på benmusklerna då jag har väldiga problem i uppförsbackarna. 
Samtidigt är det så att jag ju har kommit över detta med att det måste gå så fort och jag behöver inte överbevisa mig längre. 
Men att jag vill träna extra på benmusklerna är helt enkelt så att jag känner att varför skulle jag inte göra det. 
För varför ska jag när jag är ute och åker behöva få skrikande värk i benen trotts att jag har mycket kvar att ge i övrigt. Tränar jag upp benen lite till så kan jag ju slippa mjölksyran i uppförsbackarna och i stället njuta lite till. För just nu är det ingen direkt njutning i uppförsbackarna. 

Jag är också väldigt sugen på att införskaffa mig en skateutrustning. Dels för att få en annan motionsform att träna, att få mer muskler i rörelse. Och ej att förglömma. Tänk en vårmorgon att få ge sig ut på en stor myr och dra iväg på skaren. Är det något som ser underbart ut så är det väl just det. 
Problemet är bara hur jag ska tänka med utrustningen. Det kostar ju trotts allt. Och jag känner inte för att köpa något som jag blir missnöjd med för då kommer det bara att bli stående. 
Så jag ska försöka hitta något i mellanklassen tänker jag. Men vi får väl se vad det blir av det hela.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *