El-cykel

Cykeln jag vann i utlottningen

Som jag skrev i förra inlägget så lyckades jag ju vinna en el-cykel på Leksandsrundan. Cykeln jag vann var en riktigt fin cykel men jag fick ändå erbjudandet att gradera upp mig och få en som är ännu bättre. Vilket jag naturligtvis nappade på.
Varför köra Ferarri när man kan köra Rolls Royce 🙂

Specializer Como 4.0Måste ju även säga att jag föll direkt för färgen på denna cykeln. Har alltid varit lite svag för lite färgglatt.
Efter att ha varit ute och provat den så var saken helt klart att jag skulle byta upp mig.

Och nu när jag har åkt El-cykel några dagar så har jag ju hittat nya användningsområden med den. Det kommer inte enbart vara Nina som kommer använda den. 
Den stora nyttan med den kom jag på då jag tog den till jobbet. 
Tidigare när jag har cyklat så har jag alltid varit tvungen att åka lite tidigare för att jag skulle hinna med att duscha när jag kommit fram. 
Med el-cykeln kan jag utan större ansträngning ta mig sträckan till jobbet strax över milen på ca 25 min. Samma tid som när jag tar någon av mina andra cyklar men då är jag som sagt rejält svettig. 

Nu finns det säker de som tycker att det är väl bara att åka en kvart tidigare och trampa lugnt med vanliga cykeln så slipper man ju bli svettig även då. Den som tänker så känner inte mig.
För även om jag skulle starta en kvart tidigare så kommer jag ändå inte att köra lugnare. Jag har mitt tempo och det kommer jag hålla, skulle jag ändra det så är det snarare ett snabbare tempo jag eftersträvar 🙂

En annan positiv sak är ju också att man kan ha packning på cykeln. Kör jag mina andra cyklar så är det ryggsäck som gäller. Och det kan ju vara lite bökigt ibland.

Men även om jag nu upptäckt alla dess fördelar så kommer den ändå att få stå ett tag då jag måste träna lite extra inför nästa helg då jag ska köra Gubbröra i Ludvika. Ett helt nytt lopp som startar i år. 
Tidigare år har de enbart haft Satmaran, ett lopp enbart för kvinnor. 
Förra året körde Nina detta lopp och jag fotade. Efter att de hade fått mina bilder så fick jag erbjudande om en startplats i premiärloppet och det tackade jag ju inte nej till. 
Så nu kommer Nina köra Satmaran på lördag och jag Gubbröra på söndag. Sträckningen av loppen är helt lika och längden är ca 42 km. 
Det finns även en kortare variant som Nina körde förra året men i år kör hon långa. Bara hon nu frisknar till vill säga. För tillfället ligger hon nerbäddad med feber och halsont. 
Och för den delen så får väl även jag hoppas på att jag håller mig frisk. 
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *