Kajakpremiär

Idag blev det äntligen premiär med kajaken. En väldigt kort men trevlig kur. När jag köpte kajaken fick jag tipset att max 10-15 min de första turerna så jag fick lära mig i lugn och ro hur den fungerar och tro det eller ej. Jag följde tipset, ca 10 min var jag ute idag och Nina följde med som stöd på land.
Jag själv höll mig också nära land i fall något skulle hända och även om jag var nära land och även nära hemma så hade jag ombyte med mig i fall olyckans skulle vara framme 🙂

Som tur var så gick allt bra för jag förmodar att vattnet var väldigt kallt då isflaken fortfarande fanns kvar på Gärdsjön. Och jag kan erkänna att till att börja med så kändes det väldigt ostabilt men så fort jag hade kommit igång så kändes det oerhört härligt. Detta är verkligen något som jag kommer att kunna njuta av.
Tackar även Nina som ställde upp och följde med då jag fortfarande inte känner mig direkt säker i denna farkosten.
Kom på mig själv efter ett tag att trotts allt jag läst så föll absolut inte allt på plats direkt. Efter att ha paddlat ett tag så kom jag plötsligt på att jag helt och hållet glömt av att man även skulle använda benen. Atta man skulle använda bålmuskulaturen satt direkt men benen hade jag helt glömt av. Men eftersom jag lärt mig det teoretiskt så kom även benen med efter några minuter.

Fast trotts att jag bara paddlade i ca 10 minuter så kändes det. Helt klart beroende på att jag var långt ifrån avslappnad. Men även om tekniken inte sitter direkt så höll jag mig i alla fall torr och det kändes jag väldigt skönt i alla fall.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *