Kajakträning

Första kajakträningen avklarad. Räddningsövningar inne i Mora simhall tillsammans men Friluftsfrämjandet.
Fyra stycken ledare varav tre av dem var hjälpledare. Alltså inte färdigutbildade ännu.
Måste säga att Friluftsfrämjandet verkar ha ett sunt sätt på sina utbildningar och sina ledare. Något som känns tryggt när man går utbildning hos dem.
De vi idag gick igenom var i första hand kamraträddning. Alltså att hjälpa en kamrat att ta sig upp i sin kajak vid kapsejsning. Fast det första var hur man själv tar sig i och ur en kajak.
Både från land och när man tippat med den.
I en kajak så är det ju ett rätt litet hål man kryper ner i och det kan kännas som att man lätt kan fastna i sittbrunnen. Erkänner att även jag har haft de tankarna. Fast nu när man fått prova på det så känns det hur lugnt som helst.

Det första ledarna talade om var att allt som var inplanerat var i och urstigning. Sedan att ta sig ur både med och utan kapell. Och så själva kamraträddning.
Som de sa så fanns det ingen anledning till att träna självräddning om man inte först hade lärt sig ta sig upp i kajaken med hjälp av en kamraträddning.
Kan man inte det så ska man självklart inte ge sig ut ensam i en kajak. För det är betydligt svårare att ta sig upp igen när man är ensam.

Som tur var så var vi en grupp som det gick bra för så vi hann även med att träna på självräddningen. Så nu när man har fått prova på allt känns det betydligt tryggare att ge sig ut på vattnet.
Fast det får gärna bli lite varmare i vattnet så man slipper chocka kroppen allt för extremt till att börja med och så ska även Nina få klar sin kajak så vi får ta oss ut tillsammans.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *