Mätt och belåten…

Har de senaste dagarna efter Pilgrimsloppet insett att jag inte har någon som helst tävlingslust kvar. Kände det direkt efter loppet men tänkte väl lite att det var bara för tillfället.
Men som det känns nu så blir det bara tydligare och tydligare.

När jag började träna ordentligt med framför allt skidor så blev mitt mål först att klara de tre milen över fjället. Sedan ökade jag i och för sig kraven lite innan första loppet men jag klarade det i alla fall. Efter det så satt jag målet att köra loppet på två timmar året efter. Något som jag inte klarade, mycket på grund av föret och vädret.

I år, trotts att loppet var lite längre så klarade jag tiden och på någotvis känns det nu som att jag är nöjd.
Trotts att jag kört andra lopp och klarat de nio milen i vasaloppsspåret så känns det ändå som att det just var denna tävlingen som var slutmålet.
Så just nu känner jag mig mätt och belåten på tävling.
Visst är det så att jag är anmäld till några cykeltävlingar i sommar som jag har varit riktigt laddad inför men även de känns som att de får bli som det blir. Jag tänker köra dem men helt utan tidskrav.
Jag kommer även fortsätta att röra på mig som tidigare men detta med tävling känns som det kommer trappas av.

Däremot känns det just nu som att en hel del tid kommer läggas ner på kajakpaddling. Jag känner också att det är något som jag skulle kunna tänka mig att lära mig mera om och även ställa upp som ledare och hjälpa igång andra.
Jag är ju av den typen som gärna hjälper andra med det jag kan. Men ändå så har jag inte känt något sug med att vara någon ledare för skidor eller cykel.

Jag och Nina pratade lite om detta i morse och varför jag tror jag känner så är helt enkelt att när det gäller skidor och cykel så är det tidskrav från mig och då känner jag att jag inte är den som har något att ge som ledare.
Men när det gäller paddling så kan jag en del om naturen och hur man beter sig i den. Något som är viktigt när man paddlar.
Jag känner också att jag kan lära mig tekniskt hur man paddlar så att jag kan lära ut till andra. Och just när det gäller paddlingen så finns inga tävlingsmoment.
Visst finns det ju massor av tävlingar även för kajaker/kanoter men det är inget för mig. För mig är det turpaddling som gäller.
Så att jag i framtiden dyker upp som någon ledare i Friluftsfrämjandet är mycket troligt.

Modellen av kajak som jag köpt. Point 65 Sea Cruiser

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *