Nya äventyr

Dags för nya äventyr. I många år, ja ända sedan jag var väldigt ung har jag varit sugen på att skaffa en kanot. Att få sväva fram över vattnet tyst och stilla.
Det har dock aldrig blivit av, eller så har ekonomin inte tillåtit det. Jag har varit ute och paddlat lite ibland när jag fått chansen genom jobbet eller liknande och känt att det verkligen är något som skulle passa mig.
En av anledningarna också till att jag nu tagit tag i det är väl om jag ska vara riktigt ärlig det att jag känner att jag behöver någon aktivitet där jag inte känner något tävlingskrav, där det inte behöver gå fort. En aktivitet där jag kan få motion men ändå bara njuta av tillvaron utan kilometertider och pulsslag och allt vad det kan vara.
En annan viktigt sak är också att Nina redan har en egentillverkad kajak som hittills bara legat.
I och med att jag hela tiden strävar efter att det ska gå fort och det så har det inte riktigt fungerat att vi åkt skidor tillsammans, cykel har fungerat sådär. Paddling har vi därför pratat om ganska länge.
Och igår blev det verklighet efter ganska så långt funderande. Nu har jag en kajak i min ägo. Så nu i och med att vi har varsin kajak så hoppas jag att vi ska kunna ut och paddla i lugn och ro och bara njuta.

Varför blev det just nu kan man ju undra? Ja, egentligen började allt med att det för en tid sedan började dyka upp annonser på Facebook i mitt flöde om utförsäljning av kajaker i Stockholm.
Det var riktigt bra priser på dem då de sålde dem för 6999kr. De hade då kostat ca 12000kr.
Det verkade ju riktigt bra. Men som alltid så tillkommer det ju något när man är ny. Lika som om man köper ny skidutrustning. Man kanske hittar riktigt bra skidor för 3-4000kr. Tyvärr klarar man ju sig inte enbart med skidor. Det ska vara stavar, bindningar och skor till att börja med. Och då har man redan kommit upp i lika mycket till.

Så var det lite också med dessa kajaker. Skulle jag köpa därifrån så tillkom frakt på 995 kr. Sedan behöver man för att kunna paddla minst paddel, flytväst och kapell. Detta fanns i och för sig som ett paket för 1299 kr men det drog ändå iväg.
Därför kom jag på att jag kollar om det finns någon begagnad i närheten. Och det fanns det.
Hos Kajakcenter i Borlänge fanns en riktigt bra kajak. Visserligen begagnad och lite repig efter två säsongers användning men jag intalade mig snabbt att även jag kommer att repa den. Sedan har jag lite erfarenhet av plastning av båtar så det är inga problem.

Så jag beslutade mig för att åka och titta på den. Försäljaren ville även att jag absolut skulle provsitta innan jag bestämde mig.
När jag provsuttit och känt att det kändes mycket bra så frågade vi om vi även kunde få se på utrustningen som skulle vara med.
Priset på denna var 8000 kr (nypris 16 999 kr enbart kajak) inkl utrustning.
Jag hade naturligtvis trott att även utrustningen skulle vara begagnad men så var inte fallet. Jag blev lite förvånad när han började plocka fram helt ny flytväst och det. Sedan kollade han väggen med paddlar och konstaterade att den paddeln som skulle vara med hade han inte hemma.
Men han sa att jag nog inte hade något emot att i stället för en aluminiumpaddel få en dubbelt så dyr glasfiberpaddel.
Jag instämde med att säga att jag skulle nog kunna leva med det.
Väl hemma så gjorde jag en koll via hemsidan vad denna utrustningen egentligen skulle kosta.
Jag blev lite förvånad måste jag säga när jag fått utrustning med på köpet för över 500o kr.

Tyvärr försvann dock vårkänslorna i morse när man tittar ut och ser att det snöar. Men i stället så anmälde jag mig till en nybörjarkurs i kajakpaddling där man får lära sig säkerhet i paddling. Skönt att få börja träna på att välta inne i en varm och skön bassäng tänker jag. I stället för att tippa runt första gången ute i kallt vatten. För tippa misstänker jag att jag någongång kommer göra och då känns det skönt att veta vad man ska göra.

Kajaken jag köpt är en Point65 SeaCruiser

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *