Cykelpremiär

Trotts att det forfarande återstår ett längdskidlopp för säsongen så blev det cykelpremiär ute i helgen.
Mycket pågrund av vädret men även för att vila min fot en aning. Vet inte riktigt vad som hänt men det kan vara någon överbelastning. Det kan även vara på grund av längdpjäxorna men tycker det verkar lite konstigt om det inte skulle visa sig förrän nu.
Som jag skrivit tidigare så började jag få ont i foten strax innan start på öppet spår. Naturligtvis genomförde jag hela loppet trotts att det kändes som att jag hade en knöl under främre delen av foten. Och det blev ju inte bättre efter nio mil 🙂
Det som talar emot att det skulle vara skorna är ju att jag köpte dem i november och kört ca 60 mil i dem innan värken kom. Men ändå så är det när jag åker skidor jag får som mest ont.
Nu i helgen när jag åkte cykel kände jag ingenting. Men och andra sida så blir det heller ingen böjning i tårna när man cyklar så det kan vara en förklaring.
Hur som helst så kommer jag kolla av lite hur det kommer kännas efter Pilgrimsloppet då jag helt kommer lägga undan skidorna för att verkligen testa om det blir bättre då. Det återstår att se.
Att komma igång med cyklingen var annars riktigt skönt. Dock fick racern fortsätta vila trotts att jag körde på landsväg. Vill inte gärna dundra på en isfläck med den. Så det fick bli MTB på landsvägskörning och det gick alldeles utmärkt.
Lördagens tur blev en sväng genom Boda på ca 18 km. Söndagen blev lite tuffare då jag körde upp till Sörskog. I stort sett två mil uppför. Och andra sidan blev det sedan två mil neråt men då hade jag motvind så även det gav bra träning.
Största problemet jag hade var faktiskt hur jag skulle klä mig. Normalt sett så cyklar jag ju enbart på sommaren då det är varmt. Även om det var härligt väder i helgen så var det ju inte jättevarmt.
Men jag måste ändå säga att jag lyckades rätt bra. Söndagens tur blev i och för sig lite kall när jag vände och körde nerför i motvinden. Det blev rätt kalla vindar när farten låg uppåt 40-45 km/h och motvind på det.
Men man får väl se det positiva i även det. Vid kyla ökar ju de bruna kroppsfetterna som då i sin tur käkar upp de vita fetterna. Och det är ju de vita som man vill bli av med. Så alltid går det att hitta något positivt.
Så sammanlagt blev det i alla fall nästa 6 mil på cykel i helgen. Inte särskilt mycket men vet också att man ska övergå försiktigt och även om det inte var så långt så känns det lite i benen idag. Även om det är en riktigt skön känsla.

Relive ’Afternoon Ride’

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *