Fjälltur

En vecka i fjällen helt utan stress, bara ren njutning.
En hel del skidåkning har det blivit och jag har hunnit med att prova alla spåren som Brf Fjällvattnet har att bjuda.

Dock har jag bara åkt runt och titta på naturen helt utan krav på personbästa eller sträcktider.
En hel del bilder blev det dock.
Första  spåret jag testade var anläggningens längsta på 12 km. Ett mycket trevligt spår som var ganska så flackt så man behövde inte oroa sig för bakhalt eller liknande. Tyvärr var stavfästet relativt dåligt på alla spåren då alla körs upp med enbart skoter.

Så det var lite svårt att staka då stavarna gick igenom ganska ofta.

En av dagarna så tog jag i stället för de preparerade skidspåren skoterleden upp till en våffelstuga som heter Falkboet.

En tur på ca 16 km T.o.R. Tyvärr hade de stängt för dagen när jag kom fram 🙂
De rådde vi bot på med att åka dit dagen efter och då fick vi äta våfflor.

Dagen efter åkte jag i och för sig också skidor  men då hade jag lite draghjälp då jag fick tolka bakom skotern.

Det går nämligen skoterturer dit från från Fjällvattnet som man får åka med. Kälken var dock fullbelagd så jag tog skidorna och tolkade i stället.
Dessvärre hade skidorna som Nina lånat på jobbet väldigt dåligt glid så även om jag hade draghjälp så fick jag kämpa en del då det ibland högg till.
En fördel var dock att det inte var några som helst problem i nedförsbackarna.
När man tolkar så kan det nämligen vara ett problem att man glider för fort och måste hålla på att bromsa nerför. Detta hade jag inga som helst problem med 🙂

Det som är lite extra trevligt med Tännäs är att det faktiskt finns en hjord med vilt levande Myskoxar. Just nu är de 11 st som håller till just uppe på dessa fjälltoppar som syns på bilden.
Man skulle kunna tycka att de skulle söka sig neråt då det kan vara mycket blåsigt på fjällen men för just Myskoxarna så är de anpassade för att klara denna kyla och vind. Och just vinden gör att snön blåser bort på topparna och då kan de hitta sin mat.

Som ni kanske märker så skriver jag bara om att det är jag som varit ute och åkt skidor. Och tyvärr blev det inte alls som vi tänkt oss.
På vägen upp så stannade vi till vid staren av Pilgrimsloppet i Högvålen och det föll sig så illa så Nina trampade snett och stukade foten.
Så i stället för skidåkning blev det på måndagen ett besök på Funäsdalens vårdcentral. Efter undersökning och röntgen konstaterades dock att inget var trasigt men hon blev ändå beordrad att använda kryckor för att inte belasta foten allt för mycket.
Så hennes skidsemester blev inte som det var tänkt.
Hur det blir med hennes start i Pilgrimsloppet återstår att se.

Ett litet problem som vi hade i stort sett hela veckan var annars vinden. Vädret var oftast soligt men vinden tog i ordentligt för det mesta.
Just av den anledningen så kunde man mötas av liknande spår. Detta trotts att spåren hade blivit uppkörda bara någon timme innan. Och jag lovar, det tog emot att åka skidor i motvinden och trotts att det bara vara någon enstaka minusgrad så kändes det betydligt kallare i motvinden.

Men för att summera hela veckan så har den varit mycket trevlig och sammanlagt han jag i alla fall köra ca 6 mil på skidorna. Vi hann även med några fisketurer.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Fjälltur

  1. Åsa skriver:

    Hej ! Din blogg kom till min kännedom idag. Så trevligt att läsa om din vistelse.
    Med vänliga hälsningar Åsa Nilsson andelsägare i Fjällvattnet och även ledamot i styrelsen. Snart dags för vecka 6.

  2. gerfoto skriver:

    Va kul att du hittat hit. Nu var det väl ett tag sedan jag skrev här men ibland när andan faller på så rasslar det till. Vec 12 blir det mer skidåkning i Fjällvattnet och troligt vis även något inlägg 🙂
    Skriver även på en annan blogg ibland men den handlar enbart om träningen av våra hästar 🙂 https://nordsvenskenharje.blogspot.com/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *