Årets höjdpunkt

Då har jag åter anmält mig till årets höjdpunkt. Pilgrimsloppet mellan Högvålen och Lofsdalen den 1 april.
En av anledningarna till att det blivit höjdpunkten är väl just den att det var mitt första tävlingslopp på längdskidor.
Första loppet körde jag 2016 i underbart soligt vinterväder med kanonföre i spåren. Tiden jag åkte på då var 2.25.01. Trotts kanonföre så var jag helt slut när jag gick i mål och sista 8 kilometrarna var en plåga. Tidsdifferensen till segraren var 1,23,19.
2017 var jag betydligt mer tränad och enda inställningen var att nu skulle jag åka under två timmar.
Det jag inte tänkt på var att när det gäller skidåkning så måste man lägga till en faktor och inte bara tänka på hur tränad man är. Väder och vind spelar också in en hel del blev jag varse.
2017 bjöd på snö och motvind hela vägen. Det var betydligt tuffare 3 mil över fjällen detta år och ändå blev tiden något bättre än föregående år. 2.21.04 men nu enbart 58 min efter segraren.

Så i år har jag inte satt någon tid jag ska klara, jag siktar i stället på att minska differensen till segrare.
Om förhållandena skulle vara som det var 2016 däremot då siktar jag helt klart på att gå under två timmar.

Men oavsett hur det går så ska jag även njuta av fjällnaturen. Något som jag nu även tänker göra i en hel vecka då vi åker upp till vår stuga i Fjällvattnet, Tännäs.
Efter Öppet spår har jag tagit det lite lugnt med träningen men nu tänker jag göra en liten laddning för just Pilgrimloppet.
Med skidspår precis utanför stugan så är det ju snabbt att bara slänga på sig skidorna och ta en tur.
Vi ska även ta en tur på fjällen så tanken är att jag ska hyra turskidor, detta kommer också bli en ny bekantskap. Här ska jag alltså åka skidor och bara njuta av naturen utan krav på tider och prestation. Det kanske också kan vara kul, det vet jag inte än för jag har aldrig provat det 🙂

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *