Teknikträning

Måndag kväll ägnades åt teknikträning med Toni K på IK Jarl. Temperaturen var -11 så helt perfekt för teknikträning då det är lättvallat för fäste.
Visst var det så att det var grunderna som han lärde ut men även om jag gått igenom grunderna massor av gånger så finns det alltid saker att justera.
Bara detta med att åka utan stavar är fantastiskt bra, och ändå gör man det så sällan. Måste förbättra mig på det.

Många gånger är det också så att man ”tror” att man gör rätt. Men när någon tittar på en så ser de felen man gör och detta är jättebra.
För min egen del så vet jag att jag har problem med att jag gärna tittar ner på skidorna och inte håller blicken långt fram. Detta gör att jag sjunker ihop en aning och inte sträcker ut som man ska.
En annan sak som han upptäckte var att jag inte tajmar armar och kropp i stakningen. Armarna ska ju lyfta kroppen när de går förbi knäna. I mitt fall så hinner armarna passera och vara i läge för att börja staka innan jag riktigt rätar ut kroppen.
Det märktes en klar skillnad när jag satte den tajmingen.

Så nu blir det till att nöta lite på tekniken tills nästa måndag då vi återigen har ett pass. Då får vi se om det blivit någon skillnad.
Kanske kommer ändå öppet spår att bli en liten njutbar tur 🙂

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *