Första tävlingen

Då var första tävlingen avklarad. Dock var jag inte helt nöjd för trodde ärligt talat att jag skulle klara det bättre än jag gjorde.
42 km på 3,36 timmar. Visst hade jag satt målet att jag skulle klara mig inom 3 timmar (alltså 3,59,59). Jag sa också att klarar jag 3.30 så skulle jag vara nöjd, men ändå inte.

Anledningen till att jag inte var riktigt nöjd var helt enkelt det att jag kände mig så oerhört trött i axlar och rygg sista milen. Tyckte själv att jag åkte så lugnt så det inte skulle behöva kännas så drygt. Hade en medelpuls på 146 (min maxpuls är 172) så det borde kunna gå att pressa ur lite till.

Men efter att ha fått smält allt och pratat med lite duktiga skidåkare på bland annat mitt jobb så har jag fått höra att jag ändå skulle vara nöjd. Dels var föret strävt. Och ja, det håller jag med om. Sedan är det också en väldigt utmanande bana då den är mycket flack så man får aldrig vila.
En ytterligare faktor var att det blåste rejält. När vi kom ut på myren så hade vi ungefär 4-5 km i motvind. Första varvet tänkte jag att när vi vänder så kommer vi ju och andra sidan att få härlig medvind så man hade ju något att se framemot.
Tyvärr var det så att när vi vände så kom man in i mera skog och berget gjorde att man kom i lä för vinden så man fick inte så mycket hjälp där heller 🙂
Och andra sidan var jag långt ifrån sist. Jag fick placering 450 av 598.

Under loppets slutskede så erkänner jag att jag var helt inne på att inte åka Engelbrektsloppet och min plats på Öppet spår skulle jag direkt lägga ut till försäljning. Jag har inte lagt ut den till försäljning än och jag kommer förmodligen köra Engelbrektsloppet också 🙂

En sak som alla mina kunniga kollegor påtalat är att för att åka fortare och för att orka mera så finns bara en väg. Och det är att köra intervallträning. Och detta vet jag ju om men jag har varit på tok för bekväm.
Så vill jag åka fortare och orka mera så är det bara att kliva ur bekvämlighetszonen. Dessvärre tror jag att jag måste få någon som jagar på mig för att jag ska ta mig ur den. För även om jag tycker om att åka fort så är det ju rätt skönt att åka och mysa lite också 🙂
Och andra sidan så brukar jag hålla mina 13 km/h i alla lägen och nu på tävlingen så sänkte jag den lite till 11,6 km/h.

Så nu är det bara att bita ihop och ta sig i kragen. Jag är hur som helst väldigt nöjd ändå idag för trotts att jag tyckte jag var så trött igår så har jag inga som helst känningar i kroppen idag. Har flera gånger gått och tänk för mig själv att det känns absolut inte som att jag gjorde något ansträngande igår 🙂

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *