Distansträning

Igår fick jag till en riktigt genomkörare. Åkte upp till Hemus och målet var att ta mig upp till Hökberg och tillbaka.
Hade båda paren skidor med mig lite olika vallade. Provade först mina nya skidor med KX30 klister täckt med VR55n.
När jag testkörde dessa så kändes de som tvålar i de blanka spåren så jag åkte tillbaka och tog mina gamla skidor som jag preparerat med universalklister och täckt med V40. Dessa kändes ytterst lite bättre men jag tänkte att nu kör jag ändå.
Kändes hur som helst helt ok upp till Eldris. När jag passerat kontrollen i Eldris så fanns det knappt något spår kvar då det var opreparerat. Men jag hann inte mer än ca 100 m så möter jag pistmaskinen och tänkte att perfekt, nu får jag helt nyprepade spår.
Och viss fick jag det men jäklar vad trögt det gick. Det började dock gå lite lättare ju närmare Hökberg jag kom, då det frös i lite.
Precis innan Hökberg körde dock spårmaskinen om mig och jag fick nypreppat spår även tillbaka. Så länge det inte var mötande åkare så kunde jag använda det vänstra spåret men vågade inte ta det i nerförsbackarna från Hökberg i fall jag skulle möta någon. Så det var bara att i stort sett staka sig ner för backarna 🙂

Men det blev i alla fall en bra träningsrunda vad gäller uthållighetsträning.

Idag fick jag ett bra tips då vi var till massören med Nina. Ett tips som jag naturligtvis var tvunget ut och testa. Testade detta tips samtidigt så jag provade spåren här hemma som de kört upp på ängarna och lite i skogen.
Tipset var helt enkelt att ”vicka på stjärten” lite mera i uppförsbackarna. Och tipset fungerade så jäklar vad jag kommer att ”vickar” i fortsättningen 🙂

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *