Årssummering

Tänkte roa mig med att sammanställa vad året gett vad gäller konditionsträning/tävling.
Sammanlagt har jag avlagt en sträcka på 249,5 mil. Detta fördelat på:

Cykel: 159 mil
Längdskidor: 60 mil
Rullskidor: 20 mil
Löpning: 2,8 mil
Simning: 0,6 mil
Sedan har det också blivit några vandringar/promenader registrerade.

Tävlingar jag genomfört under året:

Längdskidor

AXA Skimarathon (halva) 21 km
Engelbrektshalvan 30 km
Stafettvasan 14 km
Pilgrimsloppet 30 km

Cykel

Dalslands XC (mountainbike) 57 km
Pearl Izumo, Uppsala (mountainbike) 41 km
Rättviksjakten (mountainbike) 65 km
Orsabajk’n (mountainbike) 25 km
Mörksuggejakten (mountainbike) 72 km
Leksandsrundan, väst (Landsvägscykel) 30 km
Cykelvasan 45 (mountainbike) 45 km
Leksandsrundan halfta (Landsvägscykel) 72 km

Och till sist så har jag även genomfört en liten men mycket trevlig tävling. Brossen triathlon.

Tanken med detta året var att jag skulle åka lite kortare lopp. Jag var även anmäld till halvvasan men fick lov att stryka mig då jag lyckades dra på mig ryggskott två dagar innan.  Lyckades ändå bota mig så jag kunde genomföra stafettvasan.

Enda loppet jag kan jämföra lite tider med är Pilgrimsloppet som jag även körde året innan. Ett lopp som jag direkt efter målgång var lite besviken på sluttiden då jag hade mål att gå under 2 timmar. Det blev 2,20 timmar och bara 5 min bättre än föregående år.
Men ganska snabbt insåg jag att det inte alls var dåligt för när man jämförde med övriga tider och då framför allt segrartiden så hade det i år gått ca 33% långsammare än föregående år.
Förra årets tävling genomfördes i strålande sol och isiga spår vilket gav ett glid som var gudomligt. Årets lopp genomfördes i snöväder och ganska häftig motvind. Så förhållandena var klart olika så med tanke på det så hade jag förbättrat mig oerhört.

Mörksuggan var också tanken att jag skulle köra bara halva men efter lite övertalan så körde jag ändå hela och kände mig mycket nöjd (och trött) efteråt att jag faktiskt tog mig igenom.
Jag har också fått lära mig under året att Uppsala absolut inte är platt. Trodde Pearl Izumo skulle vara en lätt uppgift för det var ju ändå bara 41 km. Men två rundor på denna banan var en häftig upplevelse. Vilka backar 🙂

Men min tävlingspremiär på mountainbike gjorde jag i april nere i Dalsland, Dalslands XC. Med facit på hand så var det verkligen en tuff premiär. 57 km och 850 höjdmeter. Och om inte det var nog så fylldes banan på med ett rejält regnväder under natten innan start.
Så jag kan väl säga att med den tävlingen i minnet så blev valet hela Mörksuggan.
Som min kompis som övertalade mig sa så klarade jag Dalslands XC så var Mörksuggan ingenting.
Och visst, även om jag var trött och höll på ganska länge så gick Mörksuggan riktigt bra.

Men nöjdast vad gäller cykeltävlingarna var jag ändå med Cykelvasan 45 och Leksandsrundan Halfta.
Cykelvasan som jag innan start funderade över hur jag hade kunnat hamna i startled två. Tanken var ju att i det startledet skulle man köra på 2 timmar. Något som jag själv aldrig ens vågade drömma om.
Innan start började jag tänka att det är 250 st i varje startled och om jag då lyckas köra in på placering bättre än 500 så skulle jag ju i alla fall inte behöva skämmas för att jag startade i led två. Jag räknade också med att körde jag på under 3 timmar så skulle det kanske räcka.
Men väl i mål visade det sig att jag åkte på 1,56 timmar och placering 191. Jag lovar jag var både nöjd och väldigt förvånad.
Jag följde sedan upp detta med att köra in på en tiondeplats i Leksandsrundan halfta. Det var naturligtvis mindre deltagare med men ändå.

2018

Så vad händer nästa år då?
Ja, den stora skillnaden blir väl att det inte blir några halvlopp utan nu kör jag hela loppen.
Starten blir nu redan 7 januari med AXA Ski Marathon, 42 km. Öppet spår söndag är också inbokat och jag är så gott som klar med att jag ska köra Engelbrektsloppet.
Lutar även mot att jag kör Skinnarloppet.
Pilgrimsloppet vill jag heller inte missa då det är ett helt underbart lopp över fjällen.

Vad gäller cykel så blir det nog inget Dalsland men väl premiär på Siljan runt.
Så ser i alla fall planen ut och sedan får vi väl se vad som händer och sker.

Gott Nytt år på er alla

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *