Juldagstur

Det blev en juldagstur också. Juldagen bjöd på lite kyla så när vi startade så visade termometern på ca -9 grader. Jag hade även idag satsat på samma vallarecept som tidigare. Klister täckt med burkvalla.
Hade dock bytt ut VR45 idag mot V40 blå extra. Tyckte inte själv att jag hade lika bra fäste som sist men hade vallat sambons skidor exakt lika och hon hade riktigt bra fäste.
Min käre sambo hade även köpt ett par mycket bra skoöverdrag åt mig. Har haft lite problem med att jag fryser om fötterna när det blir lite kallt men idag hade jag absolut inga problem. Fick även ett nytt vallajärn av henne i julklapp så på någotvis verkar det som hon förstår mina behov 🙂

Det kändes lite segt i kroppen på dagens tur så det var lite kämpigt. Misstänker att det kan ha varit den dåliga maten och goda drycken (eller var det tvärt om) på julaftons som bidrog till detta. Det blev i alla fall en mil även denna gången och i stort sett samma tid som alltid också så där var ingen skillnad. Bara det att jag som sagt fick kämpa lite mera denna dagen.

För övrigt så är det nu inte långt kvar till första tävlingen. Sjunde januari är det AXA Ski marathon i Orsa. Har inte riktigt bestämt mig ännu om jag ska försöka köra flera av loppen i cupen. Det är nämligen fem deltävlingar vilka fyra av dem är inom rimligt avstånd. Allt beror på hur jag placerar mig i H50 klassen på första tävlingen tänkte jag.
Skulle det gå bra och jag väljer köra flera tävlingar så kommer jag förmodligen att välja bort Engelbrektsloppet i år. Blir lite väl mycket lopp annars.

Till sist kan jag ju säga att just nu vräker snön ner ute och jag bara älskar det. Tyvärr finns det väl liten dystra prognoser att det kan komma regn senare i veckan men vi får väl hoppas att det inte stämmer.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *