Löst vallakoden.

Idag provade jag något som jag inte vågat mig på tidigare vad gäller vallning av skidor. Men jag lovar, det var inte sista gången. Idag hade jag kanonfäste och det blev en mycket trevlig åktur.
Det är en härlig känsla när man kan trycka på uppför backarna. Glidet var det heller inget fel på.

Mitt recept för dagen var helt enkelt att blanda klister och burkvalla.
Som vanligt så sandpapprade jag fästzonen. Sedan lade jag på ett lager med Swix base klister följt av KX30. Därefter täckte jag klistret med burkvalla, Swix VR45.

Detta recept gjorde susen för att få fäste. Dagens temperatur var -3.
Sist jag åkte med enbart klister under skidorna så var det plusgrader som sedan sjönk mot nollan, men då frös det i och fästet var noll.

Jag har tidigare helt och hållet gått efter rekommendationer från lite olika vallaappar men de har alltid gett förslag på enbart burkvalla eller klister.
Detta kan säkert fungera på natursnö men inte konstsnö. Konstsnön är väldigt aggressiv i jämförelse med natursnön så därför tänkte jag att jag måste prova något nytt. Hade ju inget att förlora då jag väldigt sällan lyckats tidigare. Tror enda gången jag haft fäste på konstsnö var när det var -12 grader och jag vallade med Swix blå.

Idag hade jag till och med vallat två par skidor exakt lika. Detta för att utesluta att spannet på mina nya Madshus Redline skidor skulle vara fel. Jag erkänner jag har haft mina funderingar ibland.
Men efter att bara åkt en kort bit idag så insåg jag att jag inte behövde prova det andra paret.

Kan bara säga att det känns väldigt skönt att äntligen hittat något som fungerar. I alla fall för denna temperatur och underlag.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *