Helgträning

Detta med helgträning är tydligen inget för mig. Förra helgen var det en hel del som stoppade träningen. Dåligt med snö och massor med kul på tv 🙂
Denna helgen skulle bli klart annorlunda. Idag söndag hade jag planerat in en distansträning. Tanken var att i stället för att köra en viss sträcka köra 1.5 timmar i A1 tempo. Hade till och med planerat in tiden för passet så att jag skulle hinna se Kalla köra sitt lopp.

Nu blev det dock som vanligt. Ingen träning denna helg heller. Orsaken är helt enkelt den att igår kväll när jag gått och lagt mig hände något.
Jag låg och lyssnade på podden Vasaloppet lagomt när jag bara skulle flytta mig lite i sängen. Då hör jag en knäpp, precis som om jag skulle ha knäppt till med fingrarna och så känner jag ett hugg mellan skulderbladen.
Någonting hände men vad vet jag ej. Det jag vet är att det gjorde oerhört ont och jag blev väldigt stel. Värken kändes i och för sig bara när jag skulle röra mig men det gjorde ändå att sömnen blev väldigt dåligt.
Men varje gång jag vaknade så fanns tanken ändå där att jag skulle köra ett pass för att mjuka upp det hela.

Men när jag klivit upp och satt mig för att äta frukost så insåg jag att det inte var någon idé att köra något pass. När jag försökte luta mig bakåt mot ryggstödet i soffan så fick jag svårt att andas.
Så i stället för ett distanspass så sitter jag nu och försöker kurera mig med tens kopplade till ryggen. Och faktiskt så känns det som att det börjar släppa en aning.

Om allt går bra så kanske det ändå blir en kortare tur i kväll. För jag tror ändå det är bra med rörelse just nu. Och hjälper inte det så får jag väl krypa till korset och söka hjälp hos massör.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *