Kom till skott…

En hel vecka utan träning men till slut så fick jag ändå till det. Onsdagen bjöd på 1 km simning och på torsdagen stod jag återigen på skidorna.
Torsdagens åkning blev dock lite speciell. Eftersom jag redan hade skidorna vallade från helgen då det inte blev någon åkning så vallade jag inte om.
Tänkte att det kanske skulle gå ändå. Jag tänkte ju åka direkt efter jobbet och kvällen innan så var det runt -5 så det skulle inte vara helt fel med blått.
Dessvärre så var det runt nollan på torsdag eftermiddag när jag skulle åka så jag förstod att något fäste skulle jag inte ha.
Med andra ord så satsade jag på ren stakning. Spåret på IK Jarl hade nu förlängts till ca 1 km. De första tre varven lyckades jag faktiskt staka uppför backen.
Fjärde varvet tog det dock stopp, då ville inte magen vara med längre. Denna backen är rätt tuff kan jag säga för i normala fall med bra fäste så är det sällan man klarar hela vägen utan man är tvungen att saxa. Så jag är väldigt stolt över mig själv som orkade staka de tre första varven.
De återstående varven frångick jag den klassiska stilen och skejtade (undrar om man stavar så?) uppför i stället. Det är heller inte det lättaste när man har utrustning för klassisk åkning. Men allt går om man bara vill.

Tyvärr tog blidvädret som vi hade förra helgen bort spåren i skogen så för tillfället är det bara konstsnöspåret som går att åka. Dock fick jag rapporter om att de igår förlängt det ytterligare så nu finns det nästan 2 km spår att åka på.
Har annars haft tanken att i helgen bege mig till Sörskog för att prova spåren där och få lite distansträning. Men är även lite osäker på hur spåren ser ut där. Kan vara lite dåligt med snö i skogen tyvärr.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *