Hjärnan

Igår var jag tvungen att använda hjärnan. För det första så är jag ju den personen som vill prestera. Älskar att kolla om jag har förbättrat min tid på en viss sträcka och liknande.
Finns ju både för och nackdelar med detta. Fördelen kan vara att man hela tiden har ett mål som man vill förbättra men nackdelen är att man fastnar i detta med att det ska gå fort och då hoppar man över tekniken.
Igår var jag dock duktig. Jag började med att åka runt över 2 km utan stavar. Enbart för att träna teknik. De första två varven på 300 metersslingan gick kanon. Fästet satt fint och jag hade inga problem att köra upp för den lilla backen som finns där. Fästet satt perfekt, men redan på tredje varvet började det att släppa i backen. Fjärde varvet också och jag tänkte att det var då fan att det nöttes bort så fort.
Det lustiga i det hela var att redan varvet efter så var fästet tillbaka igen. Med andra ord så var det absolut inget fel på vallningen utan bara jag som inte satte tekniken på varv tre och fyra 🙂

Just sånna här upplevelser är väldigt nyttiga att få uppleva då det många gånger är så lätt att klaga på att det var fel på vallningen. Det är ju så att det spelar ingen roll hur man vallar om man inte trycker ner den i backen.
Jag hade använt exakt lika vallning på Ninas skidor och hon var helnöjd efter rundan.

Ok, det var inte helt perfekt åt mig, vilket jag märkte när jag kom ut i de värre backarna, men det beror nog på att jag inte ska vara så feg att lägga lite fler lager. Kände när jag åkte rundan att det inte höll i riktigt bra trotts att jag verkligen tänkte på tekniken. Har inte riktigt hittat nyckel till nya skidorna. Men nästa gång ska jag prova med två lager till. Hade nu med grundlagret 6-8 lager men provar med 10 nästa gång. Glidet är det däremot inget fel på.

Andra gången igår jag fick anstränga hjärnan var när jag beslutade mig för att inte nöja mig med att åka enbart 1 varv på elljusspåret.
Har nämligen väldigt svårt att pressa mig till köra flera varv. På de korta sträckningen inne på stadion är inte längre några problem men på de längre måste jag verkligen pressa mig.
Inga som helst problem att köra t.ex. 9 km sträckningen men att köra 2 varv på 5 km är betydligt svårare. Och det har inget med kondition att göra utan bara en inställning.
Var inga som helst problem igår att köra två varv vad gäller konditionen, det gick till och med lite fortare på varv två.
Men, jag fick intala mig många gånger under första varvet att nu ”ska” jag bara vända och köra ett varv till.
Förstår inte att det kan vara så svårt att köra flera varv på samma bana när det är så lätt att köra en lång bana ett var.
Men som sagt nu har jag i alla fall gjort det och bra gick det så nu kanske det går lättare nästa gång.

För den som vill ha något lättsamt och intressant att lyssna på så kan jag varmt rekommendera podden Vasaloppet Lagom. Här en länk till deras blogg

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *