Personbästa

Igår var en riktigt bra kväll måste jag säga. Dels hade jag fått hem två nya böcker som ska bli väldigt intressanta att läsa.
Kan säga att trotts en bra träningskväll så blir första boken jag ska läsa ”Bra glid”. Ok, bra glid hade jag men fästet hade återigen blivit helt fel. Med hjälp av denna boken kanske jag ska kunna knäcka koden för vallning.
För oavsett hur dåligt det går med vallningen så tänker jag inte ge mig. Jag ”ska” lära mig valla och jag ska ”inte” köpa vallningsfria skidor.
Jag har rekommenderat vallningsfria till flera kompisar men själv tänker jag lösa gåtan.
Jag ser det som så att tänk den dag då jag löser det och då kunna åka på skidor med perfekt glid och fäste. Vilken lycka jag kommer känna (om det händer).

Hur som helst så glid hade jag igår och jag for runt på IK Jarls 300 metersslinga i gott tempo.
Jag körde en mil och när jag kollade tiden så visade den på 39.08 och en medelhastighet på 15,4 km/h. Medelpulsen låg på 154 bpm, så det hade gått att kräma ur mer. Jag var absolut inte slutkörd när jag avslutade och när jag kollade varvtiderna så hade jag hållit i stort sett samma tid för varje varv hela vägen.

Visst kändes det att jag tryckt på lite så att hålla detta tempo i flera mil till klarar jag inte men jag har i alla fall bevisat för mig själv att jag kan köra fortare än min 13 km/h 🙂

Jag vet också att hade jag haft fäste så hade jag kunnat åka lite fortare ändå för jag kände att det mot slutet började kännas i magen när jag stakade i uppförsbacken. Det var med andra ord enbart stakning hela milen jag körde.
Kände att jag gärna hade velat trycka på lite med frånskjut men det var inte att tänka på.
Jag hade ju lagt på kallvalla men spåren var jätteblanka så det skulle absolut ha varit klister.

En annan riktigt kul grej som hänt är att IK Jarl’s egen åkare Emil Johansson åter är med i landslaget och får köra världscup i helgen. Ska bli mycket intressant att se.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *