Bruksvallarna

Nu har jag och sambon tillbringat en vecka i fjällen. Närmare bestämt i vår andelsstuga i Fjällvattnet, Tännäs.
Det var inte jättemycket snö så några spår vid stugan var ännu inte tillgängliga. Däremot var vi ute på sjön Vattnan och åkte ett par gånger.
Att åka ospårat är inte alls helt fel, vissa ställen var det inte ens snö utan bara is och det ger ju också en del balansträning 🙂

Men vi började vår semester med ett besök på Bruksvallarna redan på söndagen för att se sprinttävlingarna. Något som verkligen gjorde så man själv blev åksugen. Extra kul var det också att få se vår egen IK Jarl åkare Emil J ta sig ända till finalen. Där han dessvärre blev sist men aldrig fel att komma till final.

Det dröjde dock till onsdag innan vi själva kom upp till Bruksvallarna för att åka. Vi valde nämligen att ta de första dagarna till fiske (vilket inte gav någonting alls).
Bruksvallarna erbjöd kanonspår men det blåste ordentligt denna dagen så man fick slita hårt åt ena hållet. Men desto lättare hemåt 🙂
Däremot så missade jag vallningen totalt så fästet var noll.

En annan sak som inte heller var helt ok var mina bindningar. Har haft problem med att fjäderkuddarna lossnar och precis innan vi åkte ut så monterade jag en ny kudde och när jag åkt klart så var båda två borta.
Då hade jag i stort sett intalat mig att jag skulle byta bindningar för nu ville jag inte byta dem något mer.
Naturligtvis hade jag inte tänkt göra det direkt men eftersom jag ändå hade ett ärende, eller rättare sagt Nina hade ett ärende in på sportbutiken så pratade vi om mina problem med bindningarna.

Och medan vi stod där och pratade så började jag även titta på nya skidor. Hade länge funderat på att jag nog skulle ha ett par extra skidor. Har även varit lite sugen på ett par Madshus och på den vägen är det.
Som ni säkert förstår så blev det köp då de för tillfället hade 50% på just de skidor jag ville ha. Och naturligtvis hade de även ett par med rätt spann och allt.
Men eftersom jag även ville ha ett nytt bindningssystem så blev det ju även nya pjäxor. Så när vi lämnade butiken var jag nästa 7000 kr fattigare. Fast då ska tilläggas att det har varit priset enbart för skidorna innan rabatt. Fick även bra rabatt på pjäxorna då även de skulle ha kostat ca 3500 kr.

Hur som helst så är ju pengar ändå bara pengar och fredagen fick bli premiär med den nya utrustningen. Även denna gången misslyckades jag med vallningen men fick reda på att det fanns även andra som hade problem. Träffade försäljaren ute i spåren som berättade att det var svårvallat då det var så glatt i spåret.
Eftersom det var minusgrader så var det ju svårt att använda klister då det fryser fast så en blandning av burk och klister hade varit ett alternativ. Men då jag provat blanda tidigare så vet jag hur svårt det är.
Men nu är det så bra så att Skigo har kommit med en burkvalla som faktiskt detta redan är gjort. Så naturligtvis blev det även inköp av en sådan burk. Oerhört bra försäljare de har i den butiken 🙂
Fast jag måste säga att jag tror faktiskt på det han sade för jag har många gånger tänkt på detta att just konstsnön oftast är mycket mer isig än natursnö och då hjälper inte burkvallan riktigt. Så det blir att testa även denna i vinter. Orkade inte göra ren skidorna och testa medan vi var där så det får bli senare.

Hur som helst så var skidorna oerhört sköna. Oerhört lätta så det kändes knappt att man hade skidorna på sig. En helt fantastisk känsla. Och kan även säga att nog märks det vad man betalar för, för de pjäxor jag haft tidigare var av den billigare sorten och det märktes verkligen vilken stabilitet det var i de nya.

Så även om det kostade en del så har jag nu skidor att välja på beroende på underlag. Eftersom jag tidigare haft bara ett par så har jag ju varit tvungen använda dem även om underlaget inte varit särskilt bra.
Nu har jag även ett par så kallade fulskidor som jag kan använda då snötillgången inte är allt för bra.

I övrigt vad gäller åkningen denna veckan så trotts bakhalt så höll jag mina 13 km/h i alla fall. Så frågan är vilken fart jag kan hålla när jag får vallningen att stämma 🙂
Kanske inte längre ska träna på teknik och kondition utan i stället inrikta mig på vallningsteknik 🙂

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *